28 september, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 107.

Jag prenumererar på ett nyhetsbrev som heter Veckans Anders  och där finns det ofta pärlor. Det här brevet  handlar just om inspiration, och vilken stark drivkraft det är. 

Anders skriver om skillnaden mellan disciplin och inspiration. Disciplin är piskan som får oss att göra det vi måste, medan inspiration ger energi som får oss att göra saker av ren lust. Hans poäng är att inspirerade människor uträttar mer än disciplinerade människor. 

Musik går direkt in i min hjärna och påverkar hela mig. Just nu lyssnar jag till ”Hugger i sten” på Spotify med Lars Winnerbäck och känner verkligen hur jag ”sakta börjar se en kontur” 🙂  Jag känner mig glad och full av energi och ser fram emot kvällens zumbapass. Utan musik skulle jag vara slö, seg och sömnig så här dags på dan. 

Disciplin är däremot inte min starka sida alls. Det jag är tvungen att göra tar ofta alldeles för lång tid. Jag kan undvika att öppna posten i flera veckor tills det kommer kuvert från Kronofogden. Jag skojar inte! 

Naturen och musik i kombination tar mig till den allra högsta nivån av inspiration. Alla mina idéer och uppslag kommer i princip till på långa promenader, med musik i lurarna. Då njuter jag med alla sinnen öppna och hjärnan har kopplat på farthållaren, allt går av sig själv. 

Vad jag lyssnar till? Annie Lennox, Bob Dylan, Pernilla Andersson, Katie Melua, Bo Kaspers, Angelique Kidjo, Michael Jackson, Anne Linnet, Tina Turner, Lars Winnerbäck, Sanne Salomonsen, Alicia Keys, Ted Gärdestad, Laleh, Eric Clapton, BAO, Rebecca Törnqvist, Dolly Parton, Amanda Jenssen, Robyn, Norah Jones, Cajsa-Stina Åkerström, Jaque Brel, Totta Näslund… 

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Linda den 28 september, 2010 kl 05:09

  Åh Lars Winnerbäck är bara så bäst

 2. Kommentar av Katinka den 28 september, 2010 kl 10:06

  Håller med! 😉 Har sett honom live dessutom, i Uddevalla med tjejbandet Abalone Dots som förband. Det var oförglömligt.

 3. Kommentar av Dorothea - Ett nästintill trillingliv den 28 september, 2010 kl 11:03

  Jag älskar att läsa dina svar. Du är så klok och får mig alltid att fundera en stund varje dag! Tack för det.

  Och tack för din rara kommentar inne på bloggen. Lite kämpigt är det, men mest för hennes själv. Inte lätt att vara 22 månader och ha ett brutet ben. Men ”bara” tre veckor kvar nu sen skulle hon kunna springa som vanligt igen! Kram från oss

 4. Kommentar av Katinka den 29 september, 2010 kl 09:46

  Tack snälla du. Jag älskar att läsa din blogg också. Den får mig att minnas hur livet och vardagen var när jag själv var ”projektledare” för en stor familj med småbarn varav ett par tvillingar i blöjåldern;-)

 5. Kommentar av Linda den 29 september, 2010 kl 07:22

  jag har sett honom live många gånger dessutom har jag en sommar byggt scen åt honom

 6. Kommentar av Dorothea - Ett nästintill trillingliv den 29 september, 2010 kl 10:03

  Hihi vad kul att höra! Ska bli jätte kul att ses på kickoffen med AFF sen också!

  Ha en toppen härlig dag! Kram på dig

Kommenteringen är stängd.