11 oktober, Kategori: Farmorsfrågan

Farmorsfrågan nr 111.

Vad skulle du vilja fråga din mamma?

Kommentarer

 1. Kommentar av Dorothea - Ett nästintill trillingliv den 11 oktober, 2010 kl 10:34

  Hej där!
  Ja det ska bli så skönt. Vi ska spara gipset, vad jag ska göra med det har jag dock ingen aning om. Hihi. Men ska säga det till personen i fråga som ska ”klippa upp” det iaf, då brukar de tydligen kunna göra det lite försiktigare så det inte skadas.
  Har du några tips på vad man kan hitta på? 🙂

  Ha en härlig start på veckan. Kram

 2. Kommentar av Frida den 11 oktober, 2010 kl 10:54

  Två saker.

  Ett. Hur gick det till, all den kärlek och värme hon själv saknade när hon växte upp som hon sedan öst över oss tre barn från den dagen jag föddes för 32 år sedan. Hur går det till när hon ger oss så mycket trygghet och förbehållslös kärlek när hon inte fick lära sig det själv?

  Två. Hur kommer det sig att hon inte har tagit upp den där rökningen hon lade ned när hon blev gravid med mig, livets jobbiga vändningar till trots? En tanke som slog mig igår faktiskt. Jag har en stark mjuk mamma.

 3. Kommentar av Katinka den 12 oktober, 2010 kl 08:17

  Det är viktiga frågor som din mamma säkert blir mycket glad om du ställer! Kram Katinka

 4. Kommentar av Wojtan den 11 oktober, 2010 kl 11:11

  Hej

  Min fråga är nog lite känslig, men jag skulle vilja veta vad som fått henne att uppföra sig som hon gjort de senaste åren?
  Vad gick fel någonstans, den dagen hon valde att titt som tätt välja alkohol istället för barn och barnbarn.
  Vad kan få en mamma att svika så fruktansvärt som hon har gjort?
  När jag nu är mamma själv är det en mycket stor gåta för mig.

  Kram Åsa

 5. Kommentar av Katinka den 12 oktober, 2010 kl 08:21

  Du kanske ska börja med att fråga någon annan än din mamma? Jag har ingen erfarenhet alls av såna här svåra saker, men det finns det ju tyvärr väldigt många som har. Tror att du kan hitta någon att fråga genom att googla på ”medberoende”. Kram Katinka

 6. Kommentar av Linda den 11 oktober, 2010 kl 11:12

  Jag skulle vilja fråga min mamma som är död sen många år tillbaka.Varför hon gjorde mig så illa,framför allt mig men även mina bröder.
  Och hur det känns att bedöva allt hat mot sina barn med sprit och lögner…

  Det skulle jag vilja fråga min mamma

 7. Kommentar av Katinka den 12 oktober, 2010 kl 08:29

  Jag förstår verkligen att du behöver få veta. Och jag tror att det finns ett svar, och att du kan hitta det. Men du behöver någon att fråga, och jag tycker du ska börja med att titta närmare på den här sidan: http://www.codependencyinfo.com/
  Kram från Katinka

 8. Kommentar av Mia den 10 november, 2010 kl 07:09

  Jag tror inte jag har så många frågor, jag vill mest bara sitta ner och prata med henne. Prata om livet, om kvinnogrejer, om hennes liv innan vi barn kom, om kärlek, ja om allt som vi aldrig fick prata om. Jag vill gå på stan och fika, shoppa med henne, skratta och ha det gott.
  Nu är jag 53 år, men jag var bara 17 år när hon dog.

 9. Kommentar av Katinka den 10 november, 2010 kl 03:29

  Din saknad kan verkligen kännas genom raderna. Det kanske finns någon som kände henne väl, som fortfarande lever och som kan berätta lite mer om henne för dig? Kram Katinka

Kommenteringen är stängd.