26 oktober, Kategori: Barnbarn

Skolfotografen har levererat.

Tänk att det här med skolfotografering fortfarande fungerar likadant som när mina barn gick i skolan. Det verkar ju stenåldern att fotografen skickar hem alla bilderna, och sen ska man skicka tillbaka dem man inte vill ha! Det är ju självklart att barnet vill ha alla bilderna i kuvertet. Det är klart att man känner sig som en gangster om man skulle säga att ”Nej, nu tar vi bara den här stora och så de här minsta.” Vem vill vara så elak?

Men egentligen skulle det väl fungera lika bra, eller bättre, om man fick ett mail med en länk till bildfilerna? Så kunde man gå in och välja det man vill ha, och helt enkelt handla bilderna på nätet?  Det kunde i alla fall finnas den valmöjligheten, istället för att få alla bilderna hem i ett kuvert.

Det tycker förstås inte företagen som fotograferar barnen. De skulle säkert förlora massor av försäljning.

Jag tycker det är snudd på lurendrejeri. Oetiskt i alla fall. Att ingen gör något åt det?

Nu har jag i alla fall en liten bild av lille L i min plånbok, ovanpå mitt körkort.

Kommentarer

 1. Kommentar av Evelina den 27 oktober, 2010 kl 03:45

  Hihi vilken söt bild på söt kille!
  På ett sätt tycker jag nog ändå att det är en mysig tradition att få hem bilderna sådär. Nu får ju inte jag hem några bilder iofs, men om några år så ;-).
  KRAM

 2. Kommentar av Katinka den 27 oktober, 2010 kl 08:19

  Jag kan förstå att du väntar på de där bilderna, särskilt med första barnet. 🙂 Men jag tänker på den som har tre barn och kanske dålig ekonomi, och det kommer tre kuvert… Tycker som sagt att man kunde få välja. Stor kram och tack för att du komenterar!

 3. Kommentar av Frida den 27 oktober, 2010 kl 05:10

  Vilket supergulligt foto. Så himmelens söt.

 4. Kommentar av Katinka den 27 oktober, 2010 kl 08:20

  Javisst är han urgullig, håller med! 🙂 Och han var så stolt över bilderna.

 5. Kommentar av Marie "Rullstolsmorsan" den 27 oktober, 2010 kl 09:07

  Man måste nu svara innan korten kommer om man vill ha hem dem eller ej. Det kan man göra på internet och där kan man i alla fal på vissa firmor välja vilka man vill att dem ska få hem eller om man vill att paketet ska se ut på ett annat sätt. för några år sedan kom det bara hem till alla, nu måste man godkänna först. På så vis blir det ínte samma press. Men jag fick veta att man hade kunnat ta syskonbild och en sådan gång kan man ju säga till innan om att man vill ha syskonbild och att man då väljer att inte vill ha hem andra bilder. Nästa år ska jag säga till om syskonbilder. 🙂

 6. Kommentar av Katinka den 28 oktober, 2010 kl 04:29

  Så bra om det fungerar som du säger! Syskonbild låter ju också som ett väldigt bra erbjudande, när det ändå finns en duktig fotograf på plats. Tack för din kommentar. 🙂

 7. Kommentar av Monica Stake den 30 oktober, 2010 kl 06:28

  Hos mina barnbarn har skolfotografen en länk där de kan se och beställa sina bilder. Det är toppen.Kräv det vid nästa fotografering

Kommenteringen är stängd.