28 oktober, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 114.

Ingen alls har svarat på den här frågan i bloggen!

Egentligen är det kanske inte så konstigt, de flesta tänker nog som jag: Man vet ändå aldrig vad som händer. Det blir aldrig som man tror. Odd tyckte att det finns en fara med att göra upp en Livsplan. Man kan bli begränsad i sina tankar, inte våga hoppa på chanser som dyker upp om de skiljer sig från Planen.

En gång för ca 20 år sedan gjorde jag en Planering på hur mitt liv skulle se ut om 5, 10 och 20 år. På den tiden reste vi land och rike kring med barn och ponnyer och hopptävlade.

Enligt den planen skulle jag idag ha hästuppfödning här på Flatön. Istället har jag vuxna barn som är allergiska mot hästar och vårt fina stall har blivit Lifestones fabrik. Så kan det bli! 😉

Idén till Farmorsfrågan om en Livsplan fick jag på bloggträffen på Ulfsunda Slott. Det var Martin Höckenström på Life Group Nordic som ställde frågan till oss bloggare. Hans företag hjälper människor att bli effektivare. Han lovade att det var fullt möjligt att med enkla knep få tiden att räcka till mycket mer. Bra va! 🙂 Några av tipsen hittar du här. Jag ska genast börja prova tips nr 2!

Men annars är jag nog rätt skeptisk till att tänka ut och skriva ner en Livsplan.

Hittills är jag väldigt nöjd med hur mitt liv har blivit tack vare min Bananskalsplan. Min strategi har varit att halka på bananskal. Men jag har valt vilka bananskal ganska noga. Man kan ju oftast välja hur man ska göra. Halka eller låta bli. 😉

Kommentarer

  1. Kommentar av Denize - Ensamstående morsa till E&E den 28 oktober, 2010 kl 06:26

    Tack Katinka för din fina kommentar!

    Det var väldigt roligt att träffas sist och hoppas att allt är bra med dig. Kram Denize

Kommenteringen är stängd.