7 november, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 115.

Vilka barndomsminnen som jag själv saknar, vill jag ge till mina barn? Nu är ju mina barn vuxna, för sent att göra något åt deras barndomsminnen! 🙂

Men jag kan enkelt svara på vilka barndomsminnen jag vill ge mina barnbarn.

Jag vill ge dem ljusa minnen av mormor och farmor. Det ska vara roligt att åka till Flatön, antingen det är sommar eller vinter. De ska känna sig trygga här, veta att vi älskar dem.   Själv träffade jag aldrig min farmor, hon dog redan när min pappa var liten. Min mormor har jag bara svaga minnesbilder av. Mina morföräldrar bodde i Skåne, och vi hälsade på kanske ett par gånger om året. Jag hade ingen nära relation till henne, eftersom jag aldrig lärde känna henne. Men jag minns att mormor var sträng, och att morfar var snäll men väldigt främmande.

Nu bor vi 10 mil ifrån våra barnbarn, jobbar heltid båda två och har fortfarande flera år kvar till pension. Det går inte att delta i vardagen, hämta på dagis, sitta barnvakt när som helst.

Jag får vara tacksam att vi träffas så ofta som vi gör, att deras föräldrar vill komma hit på helger och lov.Nu har vi haft fyra vildingar här några dagar på novemberlovet, och det är ganska skönt när det blir lugnt och stilla i huset igen. Lille L hade en förkylning som kliar i min hals just nu, jag kan ju inte låta bli att pussa på honom, snorig eller ej…

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.