12 november, Kategori: Farmor svarar själv

Mitt svar på Farmorsfrågan nr 117.

Så fort jag kom på den här frågan visste jag genast svaret. Dvs mitt svar. Det är högst troligen inte ditt svar! 😉  (Jag väntar verkligen med spänning på att få veta hur just du svarar på den här frågan! )

Jag visste också genast att detta, som är min största styrka, samtidigt är min största svaghet.

Den här egenskapen jag har, som jag helt säkert är född med, har hjälpt mig fatta massor av svåra beslut under livet. Beslut som jag vet att andra grubblar på i åratal. Som att skilja mig, flytta från stan, göra abort, byta jobb, gifta mig igen, starta eget, sluta röka, operera bort livmodern, åka på babymässa i Las Vegas osv osv.

Samma egenskap har saboterat mitt liv ordentligt och försatt mig i situationer som jag absolut inte vill vara i – ibland farliga, ibland bara pinsamma. Som att nästan jobba ihjäl mig, eller som att förköpa mig på mobiltelefoner, läsplattor och prenumerationer av olika tidningar. (Skicka mig ett erbjudande om en sidenschal eller ett set fina köksknivar på köpet, och jag prenumererar på vad som helst.)

Min pappa sa det till mig när jag var liten. ”För dig är tanke och handling samma sak,” sa han. Han visste, för han var likadan själv.

Kommentarer

  1. Kommentar av Pappa L den 12 november, 2010 kl 09:49

    Jag skulle vilja säga att du har stor exekutiv förmåga och liten strategisk disciplin. 😉

    Det är en mycket bättre kombo än att ha liten exekutiv förmåga och stor strategisk disciplin, då kommer man nämligen ingenstans…

    Morfar hade nog mycket rätt i det han sa, även när det gäller mig. Grattis till oss skulle jag vilja säga. 😉

    Puss

Kommenteringen är stängd.