5 december, Kategori: Okategoriserade

Insnöad!

Idag hade jag tänkt ta mig till Göteborg och gå på Jul på Liseberg med barnbarnen. Det måste vara underbart där just nu, lagom kallt och massor av snö.

Men det snöar för mycket, jag är för feg för att ge mig ut på vägarna 10 mil fram och tillbaka. 🙁

Jag får hålla tummarna för att snön ligger kvar en vecka till. På fredag, då SKA vi till Liseberg.

Fritid. Fri tid. Eftersom det inte blev någon göteborgsresa ska jag fixa med bilder, skicka in veckans bidrag till Fotosöndag, fortsätta på min senaste glasmålning, såga brasved. Kanske sätta upp lite utebelysningar. Idag är det en sådan söndag som jag bara kunde drömma om för ett par år sedan.

Eftersom vi hade grannar på middag igår kväll är huset trevligt röjt och ganska städat. Även om vi har vår fantastiska RUT en gång i månaden, och även om vi bara umgås med vänner som klarar vårt normala kaos, så är det rätt bra att få en anledning att plocka undan det värsta ibland. Man blir fort hemmablind. (Oj, 14 par skor som inte används i farstun, högar av tidningar och post här och där, hundleksaker och lego över hela huset.) 

Jag kom på ett sånt bra sätt att hänga upp mina glasmålningar. I uterummet har vi satt upp nät av armeringsjärn för växterna att klättra på. En ruta i nätet passar precis till en glasmålning. Yippeee, nu kan jag skapa en hel mosaik med mina glasbitar! Ska jag fylla alla rutorna i alla armeringsnäten har jag nog att göra minst ett år. Sen får jag kanske ha utställning och börja sälja. 😉

Men än så länge är varje liten glasruta så dyrbar att jag inte skulle sälja den för något pris i världen.

Kommentarer

 1. Kommentar av EvaMarie den 5 december, 2010 kl 05:32

  Fantastiska glasmålningar…är det dina barnbarn???

 2. Kommentar av EvaMarie den 5 december, 2010 kl 09:27

  Tack igen för din kommentar!!!! Ja jag har verkligen försökt att inte räkna så noga då det gäller presenter och julklappar…..det gör ju inget om det skiljer på en femtilapp….men jag har aldrig genom alla år lyckats frångå min ”princip”!!!!! Du är så välkommen att kika in på min blogg…..jag har lagt till din som min favvo!!!!!! Ha det gott!!!!/EvaMarie

 3. Kommentar av Katinka den 5 december, 2010 kl 11:43

  Bara den understa glasbiten är ett barnbarn, de andra är gjorda efter bilder från när mina barn var små. Tack, vilken ära!!!! Ha det fint du också! 🙂

 4. Kommentar av Ewa Evers den 6 december, 2010 kl 03:00

  Åh! Vad fint och roligt Katinka! Trodde du skulle ge bort dem som julklappar till familjen? Men dom gör sig verkligen vackert tillsammans! Har du målat ramarna? Kan man lägga in en bild här istället för den där anonyma ”bollbysten”? Kram
  PS: Vill du förklara hur du gjorde den där ljusa bilden…Vad det nu heter??

 5. Kommentar av Katinka den 6 december, 2010 kl 10:15

  Ewa, ja det kan man, men jag har glömt hur jag gjorde,ska ta reda på det. Ja, jag har målat ramarna. 🙂 Tror du menar High Key, mailar och förklarar! 🙂

Kommenteringen är stängd.