7 december, Kategori: Farmor svarar själv, Okategoriserade

Farmor svarar på fråga nr 121.

Vilka tre löften vill jag ge till mig själv inför den här julen?

Det första löftet är att inte visa hur besviken jag är över att Lille L och hans mamma inte firar med oss den här julen. Det blir den första julen utan dem, förmodligen inte den sista. Men det är bara att gilla läget, något annat alternativ finns inte. Förhoppningsvis får vi ändå träffas under julhelgen, fast inte på julafton. Och vi kommer att träffas flera gånger innan jul också, redan på fredag ska jag ta med lille L på Jul på Liseberg. Men det blir långt ifrån samma Fanny&Alexanderjul som förra året, när vi var 18 personer hemma. Livet har ändrat sig, bara att anpassa sig.

Det andra löftet är att börja julpynta minst en vecka i förväg och även ha klart alla julklappar och julkakor i god tid.  I alla år har vi väntat till dagen innan med granen och kransarna och ljusstakarna och julgrupperna. Den 23e december har blivit helvetesdagen då även all mat ska lagas, lax och skinka rökas, kola och knäck kokas, de sista inköpen ordnas. Stopp säger jag! Julen kan få smygstarta  några dagar innan, det är bara gamla tvångstankar att julen ska explodera den 24e och ingenting får märkas innan dess.

Det tredje löftet är att vara helt utvilad på julaftons morgon och njuta av att ha de mina i huset så länge det varar. Jag vill kunna le hela julafton.

Kommentarer

  1. Kommentar av Kaktusblomman den 20 december, 2010 kl 02:06

    1. Att planering är A och O. Julpyssel och pynt börjar redan första advent. Köttbulllar o Jansson lags i förväg och fryses in. Samma med lussekatter och annat bak.

    2. Det enkla är det bästa. Jag behöver t ex inte laga flera sorters sillinläggningar.

    3. Jag har lärt mig säga nej och tar därför inte ut mig totalt på julen.

  2. Kommentar av Katinka den 21 december, 2010 kl 12:16

    Vad klok du låter! Den där idén med att laga Jansson i förväg och frysa in knycker jag direkt – varför har jag inte tänkt på det själv? God Jul! 🙂

Kommenteringen är stängd.