12 december, Kategori: Foto, Okategoriserade

Nygammal spegelbild…

Nämen…är det inte Maud Olofsson som står därborta? Nejvisst nej, det är ju bara jag, i helt ny frisyr och hårfärg. 🙂

Lille L gillade inte alls farmors nya utseende. Fast det ville han inte säga, utan han sa i stället: ”Min mage tycker inte om det.”

Det är tio år sedan jag tröttnade på min blonda, mesiga hårfärg och började färga håret mörkt. Odd har inte gillat det på hela tiden. Nu är han nöjd, och det är ju roligt. 😉

Själv är jag försiktigt optimistisk till att jag kommer att vänja mig. Men egentligen är anledningen att det har börjat klia oroväckande i hårbotten de senaste gångerna jag färgat håret.

Och jag vill absolut inte bli allergisk.

Idag har jag fotograferat modeller för LifeStones nya annonser i Mama, VI Föräldrar och M-Magasin. Tinys faster och lilla kusin lånade ut sin fantastiska vindsvåning i Haga, med stort och ljust vardagsrum med gott om plats. Ovanstående bild tog Åsa (Wojtan) på mig. Sen har jag retuscherat i Photoshop genom att ljusa upp tänderna och ögonvitorna lite, samt tagit bort blänk i ansiktet. Lägga huvet på sned är det tydligen omöjligt att låta bli, jag har inte en enda bild på mig själv med rakt huvud…

Att fota porträtt är jättekul. Men lite stressigt. Man ska hålla reda på alla prylar och inställningar och samtidigt få modellerna att slappna av. När man kommer hem är det som att vittja krabbtinorna när man var liten, så spännande att se vad som finns på minneskortet. Och idag blev jag riktigt, riktigt nöjd, alla tre modellerna blev väldigt fina.

Bilderna på Åsa blev väldigt bra tycker jag. Här modellar hon för fullt med LifeStonesmycken.

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Ewa Evers den 12 december, 2010 kl 11:43

  Är du så där helblond naturligt? Ja, det blev verkligen en ny Katinka! Du ser fantastiskt strålande ut. ”Photoshoppad” eller inte.
  Katinka snart blir det ju en ny helg med glasmåleri här i min ateljé…funderar lite på vad vi ska hitta på för roliga experiment då…? Berätta gärna vad du tänker ang. det. Har just lärt mig skära glas och en del annat matnyttigt, som ni ska få ta del av…Lunchen är bokad på restaurang Vatten, så vi kan kombinera med ett studiebesök på Nordiska Akvarellmuseet om vi vill!

 2. Kommentar av Katinka den 12 december, 2010 kl 12:47

  Tack! Nu blir jag lite nervös – glasmålning snart? Inte förrän sista helgen i januari väl? DIt är det ju en evighet! 🙂 Jo, jag har funderat lite på hur det blir om man målar på gammalt glas? Tänkte lämna in ett gammalt fönster (+100 år)till glasmästeriet och be dem skära ner i lagoma bitar…

 3. Kommentar av Ewa Evers den 12 december, 2010 kl 01:07

  Det blir jättevackert, mer levande med ojämn yta, blåsor och bugglor! Ta vara på alla gamla glasbitar!!…Kanske ska vi gå upp i format?
  15 cm x 21 cm = A5 ca. Ja hela 6 veckor kvar… Har själv alltid ett par mänaders framförhållning, du vet…simma bara lugnt…Den där animerade globen med alla orden här intill i höger spalten hur får man till en sådan?

 4. Kommentar av Josefine den 14 december, 2010 kl 01:38

  JAAAAAA så snygg du är! Bra val Odd 🙂

  KRAMAR från mig!

 5. Kommentar av Katinka den 14 december, 2010 kl 09:31

  Tack…*rodnar*..

 6. Kommentar av Dorothea - Ett nästintill trillingliv den 15 december, 2010 kl 10:26

  Åh vad bra du blev i håret!!!!
  Kul med lite förändring 🙂 Å kul med fotograferingen! Stor kram

 7. Kommentar av Katinka den 16 december, 2010 kl 05:40

  Tack Dorothea!:-) DU har förresten världens vackraste hår, om jag glömde säga det sist vi sågs 😉

Kommenteringen är stängd.