23 december, Kategori: Okategoriserade

På Djursjukhuset.

Sigge måste stanna på sjukhuset. Julgransglitter i hundmagar är väldigt farligt. Om det kommer ut i tarmarna kan hunden dö.

Jourveterinären som undersökte Sigge verkade otroligt kompetent, det var en ung man som hette Vahid. Både Odd och jag var helt eniga om att man aldrig skulle ha gissat att han var veterinär med katter och hundar som specialitet, om man hade mött honom på stan. Man hade snarare gissat på italiensk börsmäklare eller popstjärna.

När jag frågade lite försynt om jag fick fotografera tittade han på mig och sa att han var van vid massor av fotografer efter inspelningarna av Djursjukhuset. ”Djursjukhuset”? Vi måste ha sett ut som levande frågetecken. ”Ja, det måste ni väl ha sett på TV?”  ”Nej, vi ser inte på TV…” ”Ja, ja lika bra det, det är ju helt meningslöst att se på TV.”

Fast jag har ju läst om TV-programmet Djursjukhuset när jag tänker efter, fast jag hade ingen aning om att det handlade om Blå Stjärnan i Göteborg. Jaha, då är ju Vahid en kändis i alla fall, på sätt och vis. Jag måste nog kolla det där programmet på på SVTPlay!

Vahid förklarade att Sigge skulle få vätskedropp och smärtstillande eftersom han var uttorkad och medtagen av att ha kräkts, och säkert hade ont i magen. Imorgon, alltså på Julafton, ska han undersökas med ultraljud. Vi kommer att bli uppringda under dagen. Men eftersom Blå Stjärnan är enda öppna djursjukhuset i hela västsverige under julhelgen, så vet man inte hur lång tid det kan ta.

  
Imorgon får vi alltså veta om Sigge måste opereras. Men jag tror att han har kräkts upp allt glittret. Ja det tror jag!


Posted using BlogPress from my iPhone

Kommentarer

 1. Kommentar av Eva den 23 december, 2010 kl 07:55

  Men fy.
  Vad otäckt.
  Fy sjutton.
  Jag tror och hoppas att det går bra för Sigge, att han har kräkts upp allt glitter och att ni kommer att kunna få en lugn julafton imorgon.

 2. Kommentar av Katinka den 23 december, 2010 kl 11:43

  Åh vad jag hoppas du har rätt! Kram Katinka

Kommenteringen är stängd.