6 mars, Kategori: Foto

Bara bilder.

Här kommer ett par bilder igen, som jag är stolt över. Den översta tog jag i Thailand, på den lilla ön Koh Bulone som också är en ö i mitt hjärta. Den visar två skalbaggar som älskar, om nu skalbaggar gör det. Förutom motivet så är skärpan så är jag riktigt nöjd med den läckra bokehn i bakgrunden. Bokeh är fackspråk för de runda fläckarna. Bilden är tagen med ett fast 35 mm objektiv.

Blomman är en Phalaenopsis, jag tror att jag tog 50 – 60 bilder innan jag blev  nöjd. Det var svårt att få till skärpa på alla tre ståndarna samtidigt, och även knepigt med ljuset. Bilden är tagen med kameran på stativ, 60 mm macro,  liten bländare (14)  och lång tid (4 sek). Jag  tog bilden i det mörka uterummet på kvällen medan jag belyste blomman bakifrån med min pannlampa 😉  Sa jag att fotografering är en spännande hobby?

Kommentarer

 1. Kommentar av Eva den 6 mars, 2011 kl 10:15

  Bilden på skalbaggarna är underbar.
  En fantastisk skärpa och precis lika perfekt bokeh.
  Ett fast objektiv är det som står högst upp på min objektivönskelista just nu.
  😉

 2. Kommentar av Gunvor den 7 mars, 2011 kl 06:59

  Vilka härliga foton du tar! Tack för inspirationen!

 3. Kommentar av Katinka den 7 mars, 2011 kl 02:47

  Tack Gunvor! Ännu roligare blir det att fotografera när man får uppskattning för bilderna! 🙂

 4. Kommentar av Eva den 7 mars, 2011 kl 10:14

  Nu börjar jag verkligen undra var mina kommentarer tar vägen.
  Har lämnat flera stycken som bara försvinner……….

 5. Kommentar av Katinka den 7 mars, 2011 kl 02:50

  Nu blir jag bekymrad! Vad går fel? Vad händer när du kommenterar? Är det jag som raderar av misstag kanske? Om jag får 35 spamkommentarer erkänner jag att jag inte har läst alla, jag slänger alla i en klump… Ska bli bättre på att kolla, kanske är mitt spamfilter inte pålitligt? Vill ju inte missa dig! Kram Katinka

 6. Kommentar av Eva den 7 mars, 2011 kl 10:14

  Nu är jag här igen.
  Jag misstänkte nästan att det kunde vara spamfiltret.
  Jag råkade ut för exakt samma sak rätt nyligen.
  Hittade hur många kommentarer som helst som låg där och skvalpade utan att jag hade märkt det.
  Jag är glad över att jag syns här hos dig igen.
  🙂

Kommenteringen är stängd.