20 mars, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 147

Oj, jag har glömt svara på senaste Farmorsfrågan. Fast sanningen är att jag har försökt men inte kommit någon vart… 🙁

Frågan var ungefär: ”Känner du några speciella och spännande människor?”

Det har funnits flera väldigt spännande människor i mitt liv. Min pappa är den första och kanske den viktigaste, för han blev ju modellen för vad som är en spännande människa i mina ögon. Dvs en som vågar ha egna idéer,  som letar sig runt hinder på nya vägar och tänker stort utan att låta sig nedslås av andra människors kritik eller avundsjuka.

Kerstin Cruickshank var också en sådan människa, en av mina bästa vänner på den tiden jag var ensam mamma. 1975 hade Kerstin och jag långt framskridna planer på att resa till Haiti och bosätta oss där. För ett tag sedan hittade jag ett brev från svenska konsuln i Port au Prince, som på det bestämdaste avrådde mig från att komma dit. Men om jag inte hade träffat Odd och blivit kär, vet man aldrig vad som hade hänt.  Det gäller att välja vilka bananskal man ska halka på i livet…

Men de senaste åren har det varit glest mellan de riktigt speciella människorna i mitt liv. Det känns trist. Det är dags att börja se sig om.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.