22 april, Kategori: Okategoriserade

Lång långfredag.

Idag har det hänt väldigt mycket. Det mest dramatiska var att jourhavande veterinär fick komma hit och ge en tacka intravenöst dropp, för att hon inte skulle stryka med. Hon har två lammungar i magen och ska lamma när som helst, så det vore en trippeltragedi om hon dog.
Alla barnbarn och besökande barnbarnskompisar tyckte såklart det var jättespännande med djurdoktorn på riktigt! Sprutor och slangar, droppåsar och operationsrock, och den kompetenta unga veterinären som lyssnade på tackans hjärta medan hon samtidigt kollade hur droppet gick in.


Tackan har nu piggnat till, äter och dricker och bajsar och kissar. Vi håller tummarna för att lammen överlevt krisen!
Just nu sitter jag i mitt växthus och njuter av kvällen och friden. Huset fullt av barn o barnbarn, så fullt faktiskt att Odd och jag måste sova i gamla huset nere vid sjön i natt. Tiny med familj får ta vår dubbelsäng. Lilla Mini är också här, hennes första sova-borta-natt.


Kontakt! Lilla A och lillasyster Mini har tydlig kommunikation.


Sandlådan är bästa barnvakten. Flera kg följde med in i badkaret. 🙂


Bekymmer. Något läcker. Tur stora J har kommit hem över påsk, han som är proffs.


Pyjamastroll. Tiny vill aldrig sova, det finns så roliga leksaker hos mormor och morfar. Men allra roligast är förstås Sigge!

Kommentarer

  1. Kommentar av Emelie den 23 april, 2011 kl 06:03

    Wow, vilket drama! Hoppas lammen klarat sig, läste ju i inlägget ovan att dom inte kommit idag heller! Håller tummarna för att allt går bra! Hoppas ni har haft en fin påsklördag 😉

    Kram

  2. Kommentar av Katinka den 25 april, 2011 kl 10:07

    Hejsan Emelie, tack för tummarna, jodå, det slutade lyckligt! 🙂 Två fina små lamm fick hon, och idag på Annandagens kväll är hon så pigg att vi bestämt att hon får komma ut till de andra fåren i hagen imorgon. Må så gott!

Kommenteringen är stängd.