2 juni, Kategori: Okategoriserade

Morgon längs Seine

Vaknade före 7 och gick direkt ut och tog en lånecykel. Ingen trafik alls, sol och klarblå himmel. Cyklade ner till Seine och följde floden bort till Louvren. Därinne var den pampiga fontänen inte startad för dagen, i bassängen gick en ensam trashank med byxorna uppkavlade och letade mynt. Bara Euro, han plockade upp och synade alla han hittade, kastade tillbaka de flesta.
Tänk så många eländiga, fattiga, sjuka liv jag kunde ha fötts till istället för det jag fick!
På en av broarna som leder till Louvren sitter tusentals hänglås i alla former och färger. Älskande par har skrivit sina namn på dem, låst fast i stängslet och kastat nyckeln i floden. Jag vill också!


Nr 153/365 foton 2011. Eget tema: Evig kärlek.
– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

 1. Kommentar av Piglet den 2 juni, 2011 kl 01:28

  Åh, det får jag nog säga åt Andreas att vi skall göra nästa gång vi är i Paris 😀

 2. Kommentar av Lena Eliasson den 2 juni, 2011 kl 06:07

  Oj, vilken inspirationskälla du är! Har följt dig sen någon gång i vintras, när jag letade efter bloggar som skulle kunna ge mig något – och hittade din. Födda samma år, farmor båda två, jobbat med ord, blivit utbrända på jobb, intresserade av fotografering, västkustbor och småföretagare. Det var mycket som stämde där. Och nu är du i Paris, min favoritstad sen ungdomsåren.
  Kan inte låta bli att tänka på när jag själv var där för snart 30 år sedan för att göra reportage under någon sommarmånad. Jobben gick bra, men oj vad ensamt det var och så liten man kände sig många gånger. Tänker på hur mycket enklare det hade varit om det hade funnits mobiler, internet, mail och skype.
  Så det är bra att tekniken går framåt, för hur skulle jag annars ha fått veta vad som händer dig där. Bara en sån sak som att ge sig ut på cykel i Paris. Våghalsigt men samtidigt helt underbart! Får lust att sticka dit själv och testa, men nöjer mig (tills vidare) med att önska dig riktigt bra dagar där och ser redan fram mot nästa ”rapport”.

 3. Kommentar av Katinka den 3 juni, 2011 kl 01:09

  Tack snälla! Kan föreställa mig hur ensam du måste ha känt dig. Alla sociala media är verkligen ett bra sätt att bekräfta sig själv så att man inte tappar bort sig, till exempel på resa. Cykla i Paris är inte alls våghalsigt. Alla gör det, och väldigt ofta cyklar man i särskilda buss/taxi/cykelfiler. Inte läskigt alls ens i rusningstrafik. Klart du måste resa hit och prova! 🙂

 4. Kommentar av Förskolläraren den 3 juni, 2011 kl 01:33

  Ååååå, så härligt att du nu är i Paris!
  Vackra bilder och levande beskrivningar, kan nästan höra ljuden av bilar, småfågelskvitter, polissirener, franska språket och slamrande kaffekoppar och känna lukten av kaffe, avgaser, nybakat bröd, nyspolade trottoarer och mycket, mycket mer…
  Ska bli kul att se o läsa mer om Paris, i din blogg!
  Varma Uddevallahälsningar

Kommenteringen är stängd.