2 juni, Kategori: Okategoriserade

Sjunga är jätteroligt.

Tiny älskar musik, inte så ovanligt kanske för en liten unge i hennes ålder! Inte så konstigt heller eftersom hon växer upp i en supermusikalisk familj, med en pappa som är reggaeartist (heter det så? Det ser lite avigt ut när jag läser det…) . 

I alla fall fick Tiny en låda SingSang Mina första Sångkort av mig i julklapp, eftersom jag tyckte de där korten var en sån fantastiskt bra idé. På ena sidan är det en illustration, och på den andra en sångtext. Alla de gamla fina barnvisorna finns med i boxen, de där som man kan halva texten på i bästa fall. Astrid Lindgren, Gullan Bornemark med flera. Ganska många nya barnvisor också som jag aldrig hade hört, men som mamma L kunde från öppna förskolan. 

Häromdagen plingade den här bilden in i min Iphone. Tiny är för liten än för att koppla ihop teckningen med barnvisan, men hon älskar bilderna och korten så mycket att de börjar bli rätt medfarna. Jag blir så glad av att se hennes koncentration. Att sjunga med sina barn tror jag är lika viktigt som att läsa för dom. Tänk vilket handikapp att växa upp i ett hem utan böcker eller musik. 

(Det här blogginlägget har jag lagt in i förväg ifall jag inte hinner skriva något på min resdag till Paris. Man får inte vara dum! 😉 )  

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.