10 juni, Kategori: Okategoriserade

Bästa hjälpen vid solsveda.

Den här krukväxten har räddat många onda, rödbrända ryggar. Hur försiktig man än är med solen, och hur noga man än är att smörja in både småbarnen och sig själv med  solskyddskräm så händer det ju ändå att man bränner sig.

Dessutom finns ju de där stora, kaxiga tonårsbarnen och 20+ killarna som inte tror att det är så farligt med en dag på sjön utan solskydd.

Växten på bilden är en äkta aloe vera. Du kan köpa den i vilken vanlig handelsträdgård som helst, eller på Plantagen. De tjocka bladen innehåller en svalkande och läkande gelé som är rena mirakelmedicinen mot solbränna eller andra brännskador. Du klipper helt enkelt av en bit blad, skär upp det och klämmer ut gelen med fingrarna. Stryk ut ett tjockt lager på det onda stället.  Den svalkar och läker och har räddat från många sömnlösa nätter.

Du kan nästan inte misslyckas med den här växten. Den trivs både i sol och skugga och klarar sig utan vatten flera veckor. Fast då blir bladen inte lika tjocka och gelefyllda.

Dessutom är den billig, hållbar, hygienisk och snygg.  Ett litet farmorstips ! 😉

Kommentarer

 1. Kommentar av marianne den 11 juni, 2011 kl 08:49

  Jag har även använt den vid brännskador. Jag brände mig på hett vatten en gång. Skadan vätskade när jag hade på Aloe Vera. Det var rena trolleriet. Det röda vätskande försvann nästan med en gång. Inget ärr blev det heller. Numera har jag alltid med mig en flaska 98 % Aloe Vera.

 2. Kommentar av Katinka den 11 juni, 2011 kl 02:38

  Naturens eget apotek är verkligen fantastiskt. 🙂

 3. Kommentar av veronica johansson den 12 juni, 2011 kl 08:24

  Absolut den bästa växten som finns 🙂
  Ha en fortsatt fin kväll

Kommenteringen är stängd.