15 juni, Kategori: Barnbarn, Foto, Resor

Barn i sommarstaden.

De här bilderna är tagna nu på eftermiddagen i parken utanför huset där Tiny bor med mamma L och N under kanadabesöket. Det är en vattenlekplats, med små och stora fontäner som sprutar rent friskt drickbart vatten. Även riktigt små barn kan plaska och leka utan risk, för det finns ingen bassäng där vattnet samlas upp. Det rinner ut direkt genom stora brunnar i betongplattan.
Jag har aldrig sett liknande lekplatser i Sverige, men jag har å andra sidan inte sett så många. Här i Montreal finns de lite varstans. Grönska, skugga och vatten är viktigt när temperaturen stiger upp mot +30C som den gör ofta här under sommaren. Idag har det varit stekhett och vi gav oss iväg på en alldeles för lång stadspromenad med Tiny på förmiddagen. Vattenparken var rena paradiset när vi äntligen kom tillbaka hem, nästa kokta.


Nr 166/365 foton 2011. Tema: juni.


– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

  1. Kommentar av Henrik Stigell den 22 juni, 2011 kl 12:09

    Själv sitter jag här och funderar över framtiden… undrar om ekonomin kommer braka ihop snart eller om det inte blir så. Fast oljan tar väl slut nån gång antar jag.

Kommenteringen är stängd.