9 juli, Kategori: Foto

Svalungar.

Ett par svalor har byggt bo under takutsprånget till sjöboden. Alldeles i ögonhöjd, farligt nära där barnen brukar parkera sina cyklar innan de rusar ner till badstranden. Säkert är det många som har upptäckt boet, man får bara hoppas att inga nyfikna fingrar är där och petar. Eller ännu värre, att någon får för sig att riva ner det.

Ungarna höll sig alldeles tysta ända tills jag fotade med kamerans inbyggda blixt. Då började de pipa och gapa! Föräldrarna flög oroligt ovanför så vi skyndade oss därifrån. Lilla S och lilla A och jag hade tidigare på dagen varit med om en fågeltragedi med en måsunge som trillat ner från vårt tak, och som jag blev tvungen att avliva med en stor sten. Det var en sån hemsk upplevelse, även om vi visste att det var tvunget för att den lilla måsungen skulle slippa lida.

Kommentarer

  1. Kommentar av Vimleanna den 10 juli, 2011 kl 11:23

    Vilken fantastisk bild!

  2. Kommentar av Katinka den 11 juli, 2011 kl 02:31

    Tack! Ja, det var lika roligt som en Trissvinst att upptäcka det där svalboet på bekvämt kameraavstånd. 🙂 Funderar på hur jag ska kunna ta fler bilder, när de blir matade till exempel. Föräldrarna är väldigt skygga.

Kommenteringen är stängd.