20 juli, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 167.

Ja, vem lyssnar jag på egentligen?

Frågan kan tolkas på flera sätt: Den kan handla om musik, om politik, om religion, eller kanske om mina relationer till familjen. Lyssnar jag riktigt bra på barnen? Hör jag vad Odd säger, alltså även det han inte säger?

Men jag väljer att svara ur ett mer filosofiskt perspektiv. Jag är ju inte religiös, tror inte på någon gud. Men jag tror att det finns en mening med livet och att man har ett ansvar för hur man lever det. Därför är jag väldigt nyfiken på allt som handlar om livsåskådning och andlighet. Fast inte hur andligt som helst. Medier och schamaner är inget för mig. Jag vill inte höra något budskap från någon släkting i ett annat liv. Eller, det kanske handlar om att jag inte vågar?

Däremot läser jag böcker av Paulho Coelho, Bodil Jönsson och Dalai Lama. Och Tage Danielsson.  Jag prenumererar på Veckans Anders som är ett väldigt konkret och spännande nyhetsbrev från en lifecoach. Jag läser Lyckobloggen så ofta jag hinner. Jag lyssnar på Ewas kloka råd i telefon från Chicago.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.