30 september, Kategori: Okategoriserade

Dåliga tider?

Sitter på tåget mot Stockholm och filosoferar. Läser nyheter på Ipaden och funderar över mitt korta samtal mellan fyra ögon med Amelia Adamo i onsdags.
”Hur går affärerna?” frågade hon. Och jag berättade om försäljningssiffror som sedan i januari ligger på 2008 års nivå. Om besparingar och neddragningar i arbetstid för personalen, och motsvarande ökning av arbetstiden för ägarna (mig).
”Det är likadant för hela handeln, det handlar om att folk skjuter på sina inköp. Folk blir uppskrämda av det som händer i Grekland och av allt som skrivs i tidningarna. Det kommer att vända.” tröstade Amelia. Dagen efter läste jag i GP om KappAhls ras. Där sitter Amelia i styrelsen.
Medias makt att påverka är skrämmande. I alla fall blir jag lätt påverkad både av vad jag läser och vad jag hör. Därför har jag slutat läsa tidningen varje dag, och jag sätter inte på radion när jag kommer ner i köket till frukosten. Varför ska jag börja dagen med en dos missmod och pessimism? Till vilken nytta?
2008 jublade vi över våra fina försäljningssiffror. Samma siffror som vi oroas över idag. De kunder vi faktiskt har fyller Gästboken på hemsidan med beröm. Min familj mår bra, alla har jobb så de klarar sig, mat på bordet och kläder på kroppen. Barnbarnen är friska och min älskling och jag har det fint ihop. Fast lite för stressigt just nu.
Amelia fick frågan av intervjuaren Jessica vad hon gör för att vara ”mindful”, om hon använder någon teknik för att leva medvetet i nuet och fånga dagen.
”Asch det har jag inte tid med,” sa hon. ”Men min vän Patricia Tudor Sandahl som är en förtjusande person (hon uttrycker sig så) har lärt mig vilken kraftfull känsla tacksamhet är. Så varje kväll innan jag somnar tänker jag på några saker som jag är tacksam för. Det tar bara någon minut och det får mig alltid i balans även efter en dålig dag.”
Tack för påminnelsen Amelia. Det var flera månader sen jag slutade fylla i min Tacksamhetsdagbok i mobilen varje kväll. Nu är det dags att börja igen.


Tack för min fina klänning och att jag kommer i den!
– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.