1 januari, Kategori: Författarblogg

Svar på Farmorsfrågan nr 203.

Hur börjar ett gott nytt år? Idag är det tyst och stillsamt här i huset. Vi kom hem från nyårsfirandet hos Anders och Anette på Ängön vid halvtvåtiden. Väldigt mätta och glada och lite lagom lulliga.  Det sitter i huvudet idag. Idag tänkte jag bara göra det jag har lovat mig själv i några nyårslöften. Ordna med bilder och blogg, skriva på min bok, motionera och läsa. Återgå till min vardagsmat.

Just nu läser jag Kerstin Ekmans senaste Grand Final i skojarbranschen. Hennes språk är ofta så bra att jag tappar andan och blir grön av beundran och mindrevärdeskänslor, hon är en ordkonstnär, särskilt när det handlar om naturbeskrivningar. Men själva intrigen har jag ibland svårt för, jag kommer på mig själv med att skumläsa.

Här kommer den första bilden i fotoutmaningen 365+1 foton 2012 som jag har gått med i, precis som förra året. Fast jag inte riktigt kom i mål utan tappade farten i mitten av november hoppar jag på igen. En bild om dagen kan kännas krävande. Men många av mina bästa bilder har kommit till därför att jag behövt ett motiv till dagens tema.

Den här bilden från fyrverkeriet i Lysekil igår såg jag inte ordentligt förrän idag när jag tog upp den på skärmen. Den är helt fantastisk när man tittar närmare. Har jag tagit den?

Kommentarer

 1. Kommentar av Ulla Olofsson den 2 januari, 2012 kl 05:13

  Du har all anledning att vara nöjd med bilden. Den är magisk!

 2. Kommentar av Katinka den 2 januari, 2012 kl 11:48

  Tack!! 🙂 <3

 3. Kommentar av Marina den 2 januari, 2012 kl 10:52

  Den bilden är helt fantastisk! Vilka fyrverkerier ni har där uppe dessutom.

 4. Kommentar av Katinka den 2 januari, 2012 kl 11:47

  Tack! Ja, inte klokt att vi inte vetat om det förrän i år!

 5. Kommentar av Tokmia den 2 januari, 2012 kl 11:15

  Otroligt vackert, jag känner nu ännu större press till nästa nyår 🙂 Fram med stativet och var förberedd på att fota blir mitt motto. Jag kommer på att ta fram kameran alldeles för sent.

 6. Kommentar av Katinka den 2 januari, 2012 kl 11:46

  Tack, jag känner faktiskt samma press – nästa år ska jag vara på plats en kvart innan, så att stativet står rakt. Och ha pannlampa på mig. Fy tusan vad svårt det är att hitta fokusknapparna på objektivet i mörkret. 🙂

 7. Kommentar av Ina den 3 januari, 2012 kl 01:01

  Ja, du har alldeles rätt, bilden är jätteläcker! Ju mer man tittar på den så hittar man fler detaljer som bygger upp hela scenen perfekt!
  Grattis! 🙂

  Lycka till nu med årets fotoutmaning!
  /Ina

Kommenteringen är stängd.