2 februari, Kategori: Okategoriserade

Vinterkvällar framför brasan.

Här väntar jag ut mörkret och kylan. Framför brasan i uterummet, med baggskinnet under fötterna. Oftast ligger Sigge där också. Vackra Sylvia som mamma A skulpterade och gjöt i betong när hon gick på konstskola och sedan gav mig i present väntar lika tålmodigt. Jag älskar henne, men mamma A pratar varje gång hon ser Sylvia bara om hennes fula (?) nästipp som måste fixas till.
Jag blir så lugn när jag betraktar hennes stilla, avslappnade nakna kropp som speglar sig i glasrutan, det är lika effektivt som ett mantra.
Just nu läser jag fyra olika böcker här i soffan. Oates Svart flicka, vit flicka. En liten piga minns, av Elsa Johansson, Med segel, åror och hästkrafter, av Göran Pettersson samt Mellan sommarens längtan och vinterns köld, av Leif GW Persson. Sedan hemkomsten från Las Palmas i lördags har jag inte skrivit en rad. Men imorgon…


– Posted using BlogPress from my iPhone

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.