7 mars, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 213, vad jag skapar just nu.

Jag trodde förstås att jag reste hit till Las Palmas för att fortsätta skapa på min roman. Och det har jag också varit väldigt disciplinerad med. 8 timmar om dagen skriver jag i snitt. Hittills.

Men när min IPhone stals på stranden igår rubbades alla cirklar. Den var förvaringsplatsen för så väldigt mycket av det som är jag. Det var inte bara telefonnummer, kalender, lösenord och anteckningar. Där fanns också över 500 foton, en massa nedkastade ideer, alla gamla sms. För att inte tala om kameran, apparna som gjorde det lätt att kommunicera både i bild och ord, apparna som hjälpte mig hitta i Las Palmas och som visade hur långt jag har joggat, facebook som talade om vad mina barn och mina vänner har för sig just nu. Alla de många timmarna intervjuer med mamma. Jag vet att det mesta går att få tillbaka så snart jag köpt en ny Iphone och synkat på Itunes. Det är inte det. Det är just nu som är kruxet.

Det känns mycket mer ensamt utan min Iphone.

Tre dagar i veckan är det gympa på stranden, idag var andra gången. 7 damer 50+ och så ledaren som är en betydligt yngre sjukgymnast och personlig tränare. Jag berättade förstås om stölden och fick genast veta en massa om alla de andra också. Det slutade med att jag nu har hittat ett nytt boende för nästa vinter! En liten lägenhet med kök och balkong med havsutsikt, President Playa heter stället som ligger precis intill strandpromenaden. Där bor kanske 10 – 15 hyresgäster, svenskar, norrmän och ett par tyska författare bl a. Alla känner alla och de flesta bor här halvårsvis och magasinerar sina tavlor och sitt porslin i källaren när de reser hem till Sverige!! Det är obetydligt dyrare än där jag bor nu, och den merkostnaden tjänar man snart in på att kunna laga mat själv. Det finns inte på nätet, ser inte ut som ett hotell på utsidan. Det är svårt att få plats, men nu har jag i alla fall bokat 2 veckor i november! Jag hade aldrig hittat det på egen hand.

Så svaret på Farmorsfrågan 2013 blir detta: Jag skapar just nu nya kontakter och förutsättningar för ett annat vinterliv i framtiden. Och konstigt nog blev det lättare när min Iphone blev stulen och jag blev tvungen att försöka bli lite mer social.

Inte riktigt samma kompis…

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.