24 april, Kategori: Okategoriserade

För mycket liv, för lite tid…

Det är åtminstone bättre än tvärtom, eller hur?

Jag är inte riktigt vän med mina datorer för närvarande, och bryr mig inte tillräckligt för att ta tag i det ordentligt. Till exempel funkar det inte att blogga från min Iphone sen jag blev Självständig igen (=lämnade AlltförFöräldrar).

Inte heller Ipaden funkar som förut. Jag kan skriva inlägg men inte lägga in bilder. 🙁

Nyss var jag ute och tittade till fåren, och den vita tackan överrskade med två små fina nyfödda lamm. För två timmar sedan stod hon och mumsade hö som vanligt. Det är omöjligt att förutse när de ska lamma. Jag ska fota imorgon, när det inte är blod överallt… det syns så tydligt på vita lamm, inte så fräscht.

Just den här tackan trodde jag skulle lamma idag, men när det inte blev något imorse tänkte jag att hon väntar väl till imorgon. De brukar aldrig lamma på eftermiddagen eller kvällen. Men igår fick jag en riktig Janteknuff av moder natur. Tro inte att du vet något!

Jag var ju så kaxig över insikten att det kunde vara bättre att vara cool och vänta lite, låta tackan klara sig själv.  Istället för att gripa in och leka barnmorska så fort det hettar till lite i lamningsboxen. Dessutom är det ju väldigt jobbigt att gå upp och ut i fårhuset varannan timme natt efter natt

Men igår fick jag dra ut två döda lamm ur en tacka som inte klarade  av det. Hon hade fött ett levande, sen hade de andra två försökt ta sig ut samtidigt och fastnat på vägen. Usch vilken sorglig dag det blev.  Och vilka samvetskval vi hade. Om vi hade gått upp klockan fem istället för halvsju hade lammen kanske haft en chans.

Nu vet jag hur det känns att trycka tillbaka en lammunge in i livmodern för att en annan ska få plats att komma ut. Det var en häftig känsla, och nu är jag inte lika orolig om det skulle bli nödvändigt igen.

Men tänk vilken skillnad om det hade varit två levande lamm.

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.