1 juli, Kategori: Barnbarn

12-årskalas.

Lilla S fyller tolv. Det är förstås helt obegripligt. Hon representerar den yngsta generationen i min familj, som just nu består av fyra släktled. Från min mamma 94 till minsta lilla Mini 1,5-

Mamma orkar inte med några kalas längre. Hon ramlade för ett par veckor sen och håller nu långsamt på att resa sig igen och återerövra rollatorn.  Ett steg i taget. Hemtjänsten kommer sex gånger om dagen och en gång på natten. Vi var hos henne idag och planterade blommor i en rabatt som hon ser från sitt fönster. Jag grälade på henne för att hon inte ville ha sin lunch, och sa:  ”Jag ska skriva en lapp till hemtjänsten att du måste äta ordentligt!”   ”Ha, dom bryr sig inte om dina lappar, dom gör som jag säger.” sa mamma.

Hemtjänsten i Örgryte/Härlanda ska förresten ha en guldstjärna för att dom är livs levande änglar. Mamma gjorde helt rätt som vägrade låta sig läggas in på sjukhus. ”Jag känner mig så sjuk på sjukhus”, sa hon. Hon kan faktiskt inte ha det bättre än hemma i sitt lilla radhus, med hjälp av Hemtjänsten och Hemsjukvården och Trygghetsservice.

Dagen efter vi kom hem från sjukhuset efter hennes olycka fanns alla hjälpmedel på plats. Sängförhöjare, toastol, ny rollator. Dagen efter jag efterlyste en ramp till yttertrappan var den på plats. En praktisk hopfällbar sak, så att vi kan ta ut mamma på promenad i rullstolen som också dök upp efter bara några dagar.

Jag vet inte vad det beror på att hemtjänsten just i mammas stadsdel fungerar så fantastiskt. Det kanske är regel, och inget undantag? Men efter att ha träffat ganska många av dem som jobbar i de där olika funktionerna tror jag nog ändå att det beror på just dem. Personalen.

Efter besöket hos mamma var det alltså kalas. Odd gav lilla S en fin isntruktionsbok i segling. Han hoppas på att hon blir biten så att han får sällskap i 606:an i sommar.

Jag gav henne ett etui färgpennor.

På det trettonde…

Istället för en egen ponny

 

Imorgon är en ny dag

Yngsta kalasdeltagaren:

Agnes

 

Kommentarer

  1. Kommentar av Flickr: Tuppence 2009 den 10 juli, 2012 kl 12:33

    Lovely portrait.

Kommenteringen är stängd.