10 juli, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 223 om vilket beröm jag helst vill ha.

Den här Farmorsfrågan har vilat vääääldigt länge! Sen den 19e juni. Är den känslig?

Vilket beröm jag helst vill ha? Vadå vill ha? Det är lättare att svara på vilket beröm som får mig att vrida mig som en mask. ”Du hinner då med allting!” ”Vad duktig du är!” ”Du är fantastisk!”  Komplimanger är en variant av beröm som jag har extra svårt för. Jag uppfattar dem oftast som pinsamma,  oärliga och som en medveten eller undermedveten härskarteknik för att försätta mig i underläge. Den där vanliga uppmaningen att vi (som kvinnor, bevars) borde bli bättre på att ta emot komplimanger är bullshit och dolt förtryck.

Uppskattning är något annat.

Exempel: Odd uppskattar att jag 25 kg lättare tycker det är roligt att segla Soling med honom igen. Det är lika härligt att höra honom säga det som att segla, med nya vältränade magmuskler och utan en massa övervikt som gör en klumpig och olycksbenägen.

Igår sjösatte vi och riggade Duellen som tillbringat flera år på land under presenning. Lagom till kvällsbrisens sista suck tog vi en första provtur ut på Björnsundsfjorden, rundade Stora och Lilla Märreskär. Nästa gång blir det spinnakersättning.

Rätt kurs.

Inte duktig men magstark

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.