18 september, Kategori: Farmor svarar själv, Författarblogg

Svar på Farmorsfrågan nr 229. Om förebilder.

Frågan om vilka som är mina förebilder har malt i huvudet en vecka nu. Många namn har provats och förkastats, ingen duger riktigt som Förebild.  

Men plötsligt idag fick jag svaret av Louise Epstein i P1. Hon hade läst en artikel i DN av Hanna Fahl , om vårt behov av förebilder. Artikeln handlade om skådespelarna och komikerna Will Arnett och Amy Poehler som ska skiljas efter nio år och hur fruktansvärt sorgligt det tydligen är. (Jag är ledsen att jag inte har en aning om vilka de är, men det är offer man får göra när man avstår från TV.)

Däremot är jag glad att jag lyssnade på Louise Epstein idag som vanligt. Jag missar ogärna programmet Epstein och Nordegren i P1.

Hon pratade om att hon kom underfund med vem som är hennes förebild efter att ha läst den där artikeln i DN. Hon sa: ”Det är inte är någon speciell individ, utan en särskild sorts person”.

Nämligen en person som är annorlunda, lite utanför, ofta anses rätt knepig men som inte ändrar sig för att försöka passa in.

Ja! Naturligtvis! Louise Epstein, gud vad jag gillar dig! Jag hoppas du är med i något monterprogram på Bokmässan i år, då ska jag gå dit och bli lite starstruck och ge dig mitt nya fina visitkort med egna bilder på 🙂

Nina Lekander som intervjuas i programmet om sin nya bok ”Hästar, män och andra djur” är ett jättebra exempel på en sån förebild.  Liksom Tove Jansson, Birgitta Stenberg, Lena Cronquist, Jan Guillou, Lars G W Persson, Astrid Lindgren,  Mia Skäringer, Sven Yrvind, Kim Kimselius m fl m fl. Fler och fler namn trängs och armbågas för att komma med när jag börjar tänka som Louise istället.

Nu måste jag sätta mig och stryka med gula pennan i Mässprogrammet till Bok och Bibliotek som kom som bilaga med GP idag. Över 3000 programpunkter!

Men först, dagens bloggbild. Imorse fick jag för mig att fotografera den lilla hög tabletter som jag sköljer ner med ett glas vatten det första jag gör varje dag.

Den lilla skära tabletten längst fram är den enda receptbelagda. Blodtrycksmedicin. Resten är multimineraler, antioxidanter, D-vitamin, rosenrot, magnesium och fiskolja. Undra på att jag är så frisk! 🙂

Dagens dos

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.