17 januari, Kategori: Okategoriserade

Skapandet och skapelserna.

Ambitionsnivån på mitt fotograferandet (och bloggande) har verkligen lagt sig på en riktigt låg nivå. Men det struntar jag i just nu, huvudsaken att jag inte halkar efter, att det blir något fotat varje dag, även om det bara blir med mobilen. Och att jag hinner redigera mitt manus lite varje dag också.

Idag har jag varit i konstnären Ewa Evers atelje i Bleket på Tjörn och blivit instruerad i screentryckningsteknik. Vi kom att prata om vad man lämnar efter sig av sina skapelser till sinaefterkommande, och vilket ok det kan bli. Tänk bara alla bilder, alla tavlor, alla skapelser av olika slag som samlas på hårddiskar och i skåp och lådor. Generation efter generation.

Man måste helt enkelt göra sig av med det mesta. Ofta är det ju själva skapelseprocessen som är det roliga.

Fast jag  är i alla fall väldigt glad att jag har min morfars gesällprov, ett vackert skrivbord, i min skrivlya. Och sängen min mamma föddes i 1919. (Även om den just nu står i garaget.) Källaren är full av kreationer som kanske borde slängas, bara inte just nu.

Och idag har jag fyllt på. Ewa och hennes man ska flytta till en lägenhet och säljer av en massa fina och spännande saker på Tradera. Den här amerikaklockan från 1880 kunde jag inte motstå. 

18/365 foton 2013. Tema: Tiden

18-365. Tiden

 

 Mitt emot Ewas hus stod den här lilla fiskebåten parkerad inne i en trädgård. Det får blir bild nr 17/365 foton 2013. Tema: Vila

17-365 Vila

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.