22 januari, Kategori: Författarblogg

Vånda och motstånd.

Sidan 95 av 544. Har jag verkligen skrivit detta? Denna styltiga, omständliga, gnälliga, tjatiga skoluppsats? Det var visserligen nästan ett år, eller i alla fall ett halvår, sedan just de här sidorna skrevs. Men ändå, jag skäms och stryker, rodnar och stryker. I min ursprungliga utskrift som sitter i två pärmar har jag nu kommit till sidan 135. Men i det redigerade worddokumentet befinner jag mig fortfarande  på sid 95, tack vare all text som tagits bort. 40 hela sidor närmare bestämt. Hur många procent har jag strukit då? 30% om jag bara räknar med det jag hunnit redigera hittills. Inte så dåligt.

När jag kände mig som mest misslyckad idag hittade jag gårdagens visdomsord från Advice to writers på Twitter:

Du måste lära dig att övervinna din helt naturliga och ändamålsenliga avsky för ditt eget arbete”  WILLIAM GIBSON #

Lite senare läste jag dagens citat:

Skriv om! The bästa skrivrådet jag fick var: ”Skriv om det!” Många redaktörer sa så. De hade rätt allihop. Att skriva handlar egentligen om att skriva om – göra historien bättre, tydligare, sannare.” ROBERT LIPSYTE

Det skulle vara lättare att ta sig i kragen och gaska upp sig om det inte vore så mörkt och kallt.
Strax ska jag sätta mig med Scrivener och stryka några sidor till.
 
Två temabilder, den första nr 21/365, Tema Mörker, den andra nr 22/365 Tema Design.
21/365 foton 2013. Tema: Mörker

 22/365 foton 2013. Tema: Design

Kommentarer

  1. Kommentar av Ingrid den 22 januari, 2013 kl 08:29

    Hade du inte skrivit hade du inte kunnat stryka… 🙂 Heja på! Är så nyfiken…

  2. Kommentar av Katinka den 22 januari, 2013 kl 09:34

    Tack! Det är verkligen sant. 🙂

  3. Kommentar av Linda Å den 22 januari, 2013 kl 10:28

    Kul designbild, fint med ränderna bakom som bryter av.

Kommenteringen är stängd.