14 april, Kategori: Författarblogg

Hur länge ska man behöva vänta?

Till mina fel och fördelar räknar jag övermodet. Det har hjälpt mig över många hinder på så vis att jag knappt sett dem utan bara hoppat över sådär i förbifarten.

Det ordnar sig, det fixar jag sen, det kan väl inte vara så svårt. Sådär går jag på inombords. Övermodet är också en pålitlig tröstare i motgång. Jag hade gjort det där jobbet mycket bättre än han. Dom får skylla sig själva.

Nu har jag börjat räkna dagarna tills Förlaget ringer. Tre månader får man räkna med att vänta på svar. Men innerst inne tjatar mitt övermod om att det säkert inte dröjer så länge, inte med mitt fantastiska manus. Det har redan gått en vecka. Någon av de sju förlagen borde faktiskt ha hört av sig, tycker man? Är de inte rädda att någon annan ska hinna före? Jaså inte det, tusentals manus i månaden, jaha, ursäkta då…

Det första vi gör på morgonen så här års är att gå ut och kolla lamningsfållorna. Har någon av de instängda tackorna lammat under natten? Vi har tre fållor och sju tackor. Det gäller att välja rätt, stänga in de tackor som ser ut att vara näst i tur. Inte så lätt, de är luriga och kan se sprickfärdiga ut i en hel vecka eller mer. Det är inte bra om tackan lammar för sig själv ute i bergen. Dels för att det är svårt att hjälpa till om något går snett. Dels för att korpar och rävar lurar. Efter lamningen får tackan vara kvar med sina lamm i fållan i två dygn, för att man ska se att allt är OK med både mor och barn.

Två har vi prickat rätt hittills, fyra små lamm har fötts.

Twins

84/365 foton 2013. Tema: April

Kommentarer

 1. Kommentar av BarbaraF1.4 den 14 april, 2013 kl 12:26

  Oh, how lovely!

 2. Kommentar av mernil den 14 april, 2013 kl 06:25

  cute 🙂

 3. Kommentar av Tjidididi den 14 april, 2013 kl 06:59

  Så fina!

 4. Kommentar av Lo766 den 14 april, 2013 kl 07:22

  Bedårande 🙂

 5. Kommentar av auzgos den 14 april, 2013 kl 07:50

  Så söta. Förhoppningsvis kommer lammen här i stan snart. Killingarna kom först.

 6. Kommentar av *Margareta* den 14 april, 2013 kl 06:02

  En fin djurbild!

 7. Kommentar av nillamaria den 14 april, 2013 kl 06:10

  Underbara!

 8. Kommentar av Jetuma den 14 april, 2013 kl 06:33

  Härlig bild och en bra tolkning!

 9. Kommentar av Marie_WO den 14 april, 2013 kl 07:32

  Tredimensionaliteten. Gillar.

Kommenteringen är stängd.