19 april, Kategori: Författarblogg

Lamningstid och skrivfunderingar.

Just nu är det extremt svårt att fokusera. Det är lamning och sjösättning och allt möjligt trevligt som stör. Jag vill ju fortsätta skriva och har flera idéer om olika projekt. En uppföljning av min roman först och främst. Hur ska det gå för Cattis och Joakim, kommer Paula och Lucas att hitta tillbaka till varann? Och vad hände egentligen mellan den store Diktaren och I under sommarveckorna på 50-talet?

Erotiska noveller är en annan skrivutmaning som lockar. På skrivarsiten Kapitel 1 pågår en tävling på temat ”Fångad av lust” hela året, med en ny deltävling varje månad. Den ska vara minst 20 000 tecken, det är långt… Jag har beställt hem alla erotiska romaners moder från Bokbörsen, som inspiration; Berättelsen om O.  Fast ska jag skriva så ska det absolut inte handla om undergivna kvinnor! Jag minns den första erotiska berättelse jag hittade i bokhyllan hemma hos mamma och pappa och skamset smygläste i 10 – 12-årsåldern. Angelique, av Sergeanne Golon. Måste nog köpa hem ett ex av den också från Bokbörsen, för att se om pirret står sig.

Tidningen Skriva har också en novelltävling i varje nummer. Temat den här gången är ”Lådan”. Den rubriken kanske man kunde skriva en erotisk novell till? Som övning? Den behöver bara vara 4000 tecken, betydligt mer överkomligt.

Men får man skriva erotiska berättelser om man är mamma och mormor? Jag måste hitta ett förhållningssätt. Annika Koldenius, författare, bloggare, recensent mm svarade såhär i sin blogg när jag frågade henne om hur hon tänkte.

I år har alla tackorna (kors i taket, bara en kvar nu!) lammat snällt och okomplicerat. Alla gamla tackor har fått två lamm, förstföderskorna ett var. Inget dramatiskt har inträffat, om man inte räknar att jag blev tvungen att mjölka ur två sprängfyllda sneda juver för att inte riskera juverinflammation. (Jag säger ”jag”, eftersom det är jag som mjölkar, men det skulle såklart inte funka utan Odd som håller fast tackan.)

Måtte vi nu bara få ett bättre lammår än förra sommaren, då räven tog sex stycken.

lammungar

lamm

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.