30 april, Kategori: Båtliv

Annorlunda Valborgsmässoafton.

Odd har stängt in sig och pluggar inför VHF-examinationen. Jag har spridit ut Karl Hans alla gamla sjökort och hamnguider på golvet och bordet i vardagsrummet och försöker göra en Plan.
30 nautiska mil per dag är målet, det borde vi klara på sex timmar med god marginal. Om vi inte blir inblåsta någonstans betyder det att vi hinner hem på ca tio dagar. Om vädret blir för tufft för länge är plan B att lämna båten i någon dansk hamn och resa hem, och fortsätta hemseglingen när det blir stabilt väderläge.
Om vädret är fint, å andra sidan, kan vi kanske komma längre vissa dagar och hoppa över någon natthamn.
Jag låter väldigt kaxig märker jag. Det är jag inte. Jag har aldrig seglat över öppet hav. Aldrig varit på Läsö till exempel. Aldrig navigerat i okända vatten. Hur svårt är det att hitta till Lysekil och Käringön när man kajkat runt i samma farvatten i 60 år?
Utan Odd skulle jag inte våga.
rutt
 

Kommentarer

  1. Kommentar av Angelica den 1 maj, 2013 kl 08:36

    Dt kommer gå toppen 🙂 Ni har en härlig seglats framför Er. Finns nga fina Dk att förtöja i längs vägen. Lycka till 🙂 Vi har varit ute under Valborg & idag- perfekt vind hem, knappt kört motor 😉 Så ska dt va 😉

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 4 maj, 2013 kl 03:15

    Tack för peppning Angelica!:-)

Kommenteringen är stängd.