30 april, Kategori: Båtliv

Tekniknörd – jag?

Det är faktiskt snyggt, träningsarmbandet från Nike. Det mäter steg och kaloriförbränning. Och så är det dessutom en häftig klocka. (Nej, den lyser bara när man trycker på en liten knapp.)
Egentligen har jag ju slutat med armbandsklocka.
Men att kunna ändra sig är en av livets utmaningar och bonusar.
Jag köpte det på Ebay och betalade förstås med PayPal.

nike
Om en stund ska jag åka och kolla på en jaktradio som jag hittat på Blocket. Tanken är att Odd och jag ska kunna prata obehindrat med varann ombord, via en öronsnäcka och varsin fickradio. Det är nämligen svårt att kommunicera när man står inne och kör båten och måste sticka upp huvudet genom takluckan och skrika mot vinden till den som står där framme med förtampen. Ännu svårare när den som svarar inte vänder sig om så att man åtminstone kan försöka läsa på läpparna.
På de allra flesta båtar man ser råder en strikt könsmaktsordning: Mannen kör båten, kvinnan är gast och hoppilandkalle.
Fast oftast gastar mannen mest, rent verbalt alltså. Visst blir man trött? Men inte på vår båt. Där sitter jag bakom ratten. Och om vi blir osams vid nån tilläggning behöver inte hela hamnen få reda på det. Då kan vi väääsa åt varann i våra headset.

PS. Jag köpte dom. Vilket fynd!

radio

– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Orust,Sverige

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.