5 juli, Kategori: Båtliv

Omförtöjda på Lilla Kornö.

Bohus Malmön var fint och vackert men vi pallade inte för atmosfären i marinan två övernattningar. Vi blev mentalt påverkade av någonting. När klockan var 18 igår kväll och vi fortfarande var helt apatiska, sura och handlingsförlamade kastade vi loss och gick tvärs över fjorden med kurs mot Lilla Kornö. Så fort vi kommit ut på sjön släppte den konstiga stämningen och allt kändes bra igen. För många jättelika cruisers och lyxiga men obefolkade andelslägenheter? För mycket staket? För många storsvenskar och stornorskar på bryggorna? Kanske är vi inte tillräckligt härdade än mot alla hermeliner på sjön? I vissa hamnar är antalet skrytnissar med för mycket pengar helt klart större än i andra.
På Lilla Kornö fanns fortfarande lediga platser och där rådde en helt annan atmosfär i gästhamnen. Odd blev genast kompis med paret på den norska Hanse 32an som låg bredvid och en livlig diskussion om hundar, norska Sörlandet och båtlivet när barnen flyttat hemifrån tog fart.
”Tänk, när vi seglade med våra tre barn var vi fem personer i en Maxi 77” sa den norske mannen. ”Nu tycker vi att den här stora båten är lagom för oss två.” Vi kände igen oss. Det var nog det som var felet med Malmön. Vi kände inte igen oss.
På Lilla Kornö finns ingen affär, inget färskvatten på bryggorna och bara torrdass iland. Men när vi vaknade imorse bestämde vi ändå att stanna kvar här till imorgon också. Vi behövde en vilodag båda två.
Fast först flyttade vi över till norra sidan av hamnbassängen där det finns bojar och där vi får bättre lä för kulingen som ska komma ikväll.
Dessutom slapp vi brandövningen som pågick på hamnplan med Räddningstjänsten hela förmiddagen. Öns motorspruta testades och närvaro var obligatorisk för alla öbor. Jag räknade till 19 st inklusive barn.

Kornö

– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

  1. Kommentar av Göran Premberg den 5 juli, 2013 kl 11:20

    Hej. för några år sedan la vi till vid Bohus Malmön för att bunkra färskvatten och gå på toalett. Vi kunde fick inte utnyttja toaletterna med mindre än att vi betalade en dygnsavgift. Har man hört så dumt. Vi bestämde oss för att aldrig lägga till där mer. Lilla Kornö, däremot har möjligtvis kustens bästa utedassutsikt.
    Göran Premberg

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 11 juli, 2013 kl 11:32

    Ja, det är sant! 🙂 Den översta bilden är tagen nästan uppe vid det dasset. Till Bohus Malmöns försvar vill jag i alla fall säga att det finns en liten, mer oansenlig hamn innanför Marinan, som heter Skuthamnen. Dit går vi nästa gång. Säger som du, aldrig mer Marinan.

Kommenteringen är stängd.