25 augusti, Kategori: Båtliv

Här lagade Evert Taube sin fisksoppa.

Efter Öppna varv ville vi hitta en fin naturhamn att förtöja i. Hittills har vi bara legat i gästhamnar med Ellem. Det är ren osäkerhet, eller feghet kanske, man kan liksom inte känna sig fram på samma sätt med ett djupgående på 1,60 och en vikt på 6 ton, som man kan med en mindre båt. Men det har varit ett av sommarens mål, att övernatta i en naturhamn. Vi hittade Vragevik på västra sidan av Gåsö. Efter en fickparkering som lade ytterligare några gram till självkänslan firade vi vår första naturhamn med bubbel och grillad lax.

I morse rodde vi tvärs över viken och badade, och hittade massor av japanska jätteostron som fick följa med hem och nu hänger i en sump i nordströmmarna.

Jag återkommer med recept på ugnsgratinerade japanska ostron efter festen om en vecka.

Gåsö3

Gåsö2

Ellem ligger som femte båt framifrån räknat.

Gåsö1

Gåsö5

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.