7 november, Kategori: Författarblogg, Las Palmas

Rapport från en balkong i Las Palmas

Femte dagen på raken med sol och 30 C mitt på dagen. Över +20 C i vattnet. Så här års kan det faktiskt regna flera dagar i sträck, så jag njuter av min goda tur.
Har dåligt samvete för att jag har det så bra medan Odd stressar med vardagen hemma. Kontraproduktivt… Försöker utnyttja skuldkänslorna i skrivandet.
Just nu har jag fastnat i en svår scen där huvudpersonen återser sin första kärlek som vill återknyta. Han har surfat genom livet på räkmacka, hon är tilltufsad och nybliven änka. Låter inte kul, jag märker det… Måste få till en dialog där det mesta sägs mellan raderna.
Läser samtidigt ”Underbara kvinnor vid vatten”, Monika Fagerholm s prisade debutroman. Så många olika stilar det finns!


– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

 1. Kommentar av anna ö den 7 november, 2013 kl 10:19

  Katinka – vad driver dig att skriva? Det kan ju inte vara för att försörja dig för nästan ingen (väldigt få) tjänar pengar på att skriva. Så är det för att historian måste berättas? Eller vad?
  Min genre är förstås helt annan men jag överväger att sluta, för det känns viktigare att kunna betala mina räkningar än att kunnna kalla mig ”författare”… saknar jag din drivkraft?

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 november, 2013 kl 10:33

  Anna, det där med drivkraft, jag vet inte. Det känns som jag har väntat hela livet på att få skriva, nu vill jag inte kväva lusten längre. Nej, jag tror inte att jag kommer att kunna försörja mig eller ens räkna med något ekonomiskt utbyte av skrivandet. Men jag fyller 64 nästa år, har ett jobb där jag kan skruva av och på arbetsinsatsen i perioder. Vuxna barn som försörjer sig själva. Samt en man som hjälper till att betala räkningarna. Det är nu eller aldrig. Kram

 3. Kommentar av Anna den 7 november, 2013 kl 10:54

  Det är väl bara jag som känner mig lite låg och trött… ibland känns det som om författaren ska hålla sig på mattan och bara vara j-ligt glad att få bli publicerad. Men inte f-n publicerar Bonniers böcker bara för att vara snälla mot författare…

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 8 november, 2013 kl 12:05

  Nä, där handlar det nog väldigt mycket om beloppet som blir kvar på ”bottom line”. Tror dom inte att dom kan tjäna pengar på dig så blir det ingen publicering. Gäller alla förlag. Jag har sett siffror på att det bara är ett 20-tal författare i Sverige som kan försörja sig på sitt skrivande.
  Men snälla Anna, varför jämföra dig med mig, en fritidsförfattare? Om jag hade varit golfdåre, hade du undrat över mitt driv då? Du är ju proffs och har redan gett ut flera underbara, inspirerande böcker. Jag är en sån som bara skriver för nöjes skull. Kanske sitter jag där till slut med lika många manus i skrivbordslådan som tanterna hemma på ön har oljemålningar på vinden som minne av sin hobby?

 5. Kommentar av anna ö den 8 november, 2013 kl 06:35

  Jag är fascinerad av din glöd o passion – avundsjuk faktiskt! För mig har det blivit ett jobb bara…

 6. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 8 november, 2013 kl 11:35

  Förmodligen ska jag vara tacksam för att jag inte haft tid och råd att ägna mig åt min passion tidigare i livet. Nån klok person har sagt att man ska akta sig för att försöka försörja sig på en älskad hobby, för sen har man ingen hobby längre.
  Men jag tror inte att man kan skapa så vackra saker som du gör om det inte finns glöd och passion bakom. Vem som helst kan tappa lusten ibland, inte minst i november 🙂

 7. Kommentar av anna ö den 8 november, 2013 kl 12:05

  Tack för lite pepping…. kämpar vidare…
  Må gott!

 8. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 8 november, 2013 kl 02:28

  🙂

Kommenteringen är stängd.