16 november, Kategori: Författarblogg, Las Palmas

Två veckor, 130 sidor.

Nu måste jag växla upp. Idag har jag nämligen räknat ord. Sammanlagt är hela manuset 98 000 ord, eller ca 377 boksidor. Under två veckor här i Las Palmas har jag redigerat klart 130 sidor. Det är för lite. Men jag har varit krasslig och ibland odisciplinerad. För mycket internet har det också blivit. Från och med nu blir det tagelskjorta på.

Dessutom måste jag lägga in en avgörande händelse, en s k vändpunkt, någonstans i mitten. Alltså nånting nyskrivet mitt i allt redigerandet. Men jag har just kommit på en perfekt lösning på problemet och ser fram emot att få skriva scenen.

Man skulle nog kunna fortsätta med det här hur länge som helst, och berättelsen skulle hela tiden bli bättre. Det är en något skrämmande tanke. Kanske därför Tomas Bannerhed vann Augustpriset? Han blev inte färdig med Korparna förrän efter tio år.

Vädret kan jag inte skylla på för det är perfekt sett ur ett författarperspektiv. Mulet, blåsigt och så svalt att jag tar med jackan ut. Spanjorerna går med vinterstövlar och pälshuvade skinnkappor. Inte alla, men vissa. På strandpromenaden flanerar lördagslediga spanjorer och turister i sommarkläder och på playan ligger folk och solar hur molnigt det än är.

Kommentarer

 1. Kommentar av Christoffer den 16 november, 2013 kl 04:31

  Häftigt med ett så stort manus! Vad är för typ av bok? Grymt jobbat!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 17 november, 2013 kl 11:13

  Tack! 🙂 Det är en spänningsroman med verklighetsbakgrund.

 3. Kommentar av Anna Hansson den 18 november, 2013 kl 05:47

  130 redigerade sidor tycker jag låter som ett superbra resultat på två veckor, men det beror ju på vad man jämför med förstås! 🙂

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 18 november, 2013 kl 06:31

  Ja, det där med att jämföra med andra är ett elände. 🙂

Kommenteringen är stängd.