23 november, Kategori: Författarblogg

Tre veckor – 233 boksidor.

Halva tiden har gått och redigerandet har funkat bättre än väntat senaste veckan. 233 sidor är klara. Totalt är boken just nu 355 sidor.

Jag ligger före mitt schema och har börjat fundera på hur en marknadsplan för min roman skulle kunna se ut. Om något förlag ska vilja ge ut boken måste de dels gilla själva berättelsen och dels tro på att de kan tjäna pengar på den. Money rules. Ingenting säljer sig själv, inte ens en bra bok. Marknadsföring är dyrt. Hela mitt yrkesliv har ägnats åt marknadsföring. Jag borde kunna dra nytta av de erfarenheterna och kunskaperna.

Idag har jag läst ut en – i ordets rätta bemärkelse – fruktansvärt bra bok. Mörka platser av Gillian Flynn.  Den som tipsade om boken var Malin Giolito Persson som bloggar på Piratförlaget. Tack Malin för en ny favorit!

(Snart kanske jag får ändan ur vagnen och kollar TV-serien Orange is the new Black  också, som Malin och många andra säger är det bästa som gjorts. Kanske. Jag är urdålig på att kolla på TV, kan liksom inte sitta stilla särskilt länge framför den. Blir inte uppslukad, som jag blir av en bok eller av datorn. Kommer på saker jag måste göra hela tiden. Kissa, koka the, kolla facebook, betala en räkning osv. Dessutom funkar inte Netflix med vår hackiga ADSLuppkoppling hemma.)

Jag laddade ner Mörka Platser från bibblan till min läsplatta, men den är så bra att jag måste köpa den. Hela tiden vill jag använda markeringspennan eller klistra in postitlappar, och det funkar ju inte med en läsplatta. 🙁 Förutom att historien är spännande rakt igenom så är hon makalös på miljöbeskrivningar, metaforer och liknelser. ”… /jazzlåten/… lät som bakgrundsmusiken till en hjärnblödning.” Hur kommer man på en sån ordbild?

Så här ser boken ut just nu. Tidsaxel är inlagd, kapitelindelning är gjord, varje postitlapp är en scen och varje scen som har en rosa bock är färdigredigerad.

Innehåll

 

 

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.