24 november, Kategori: Båtliv, Las Palmas

ARC 2013 – Folkfest när Drömmen om Atlanten startade

Orkestrar, viftande flaggor på land och fladdrande flaggor i riggarna, hurrarop och tjutande mistlurar. Uppspelta besättningar i likadana färgglada kläder som gjorde vågen på fördäck, släkt, vänner och nyfikna vinkande och livsfarligt klättrande på pirens stenbumlingar. 280 stora och jättestora  segelbåtar som i god ordning tog sig ut genom det smala hamninloppet där de hyllades av hundratals, kanske tusentals åskådare. ARC 2013 släpptes iväg från Las Palmas på sin kappsegling mot St Lucia i Karibien.

Det var kort sagt helt magnifikt. Inte konstigt att en lättrörd typ som jag fick en klump i halsen.

Med kameran och livet som insats balanserade jag över stora stenbumlingar tills jag kom allra längst ut på piren, där hamninloppet är som smalast och dit bara fanatikerna tog sig.

När Lady Milla med Harald Treutiger & Co susade förbi vrålade jag ”Harald!” och viftade vilt (har man fyllt 60 bryr man sig inte) och si, han vinkade tillbaka ! 🙂

Sen balanserade jag tillbaka på piren och satte mig med Ann Ljungberg och hennes Mats som också är på väg till Västindien och deras långseglande vänner, bl a Ann-Sofie och Jonas på Lady Anila som är på väg till Söderhavet. Gissa om det fälldes en hel del expertkommentarer när båtarna paraderade förbi på väg ut till starten… Gissa om mina öron var som paraboler…

AvresaladyMilla

 

ARCstart-2

ARCstart-3

ARCstart

Kommentarer

 1. Kommentar av Ewa Luvö den 25 november, 2013 kl 04:03

  Goa bilder! För jag ”låna” dem till min blogg? Med tydlig hänvisning till dig och din blogg, så klart!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 25 november, 2013 kl 05:39

  Klart du får, blir bara smickrad! 🙂 Om du kan vänta tills ikväll så ska jag lägga upp en till på båten i hamninloppet. Den är bättre, men Harald vänder ryggen åt mig så därför valde jag bort den. Men Niklas filmar rakt mot mig på bilden och det är faktiskt bättre ljus och action i den 🙂

 3. Pingback av ARC 2013 - Folkfest när drömmen om Atlanten startade... | EwaluvanEwaluvan den 25 november, 2013 kl 05:52

  […] ”Orkestrar, viftande flaggor på land och fladdrande flaggor i riggarna, hurrarop och tjutande mistlurar. Uppspelta besättningar i likadana färgglada kläder som gjorde vågen på fördäck, släkt, vänner och nyfikna vinkande och livsfarligt klättrande på pirens stenbumlingar. 280 stora och jättestora  segelbåtar som i god ordning tog sig ut genom det smala hamninloppet där de hyllades av hundratals, kanske tusentals åskådare.” Läs mer på Katinkabloggen […]

 4. Kommentar av Ewa Luvö den 25 november, 2013 kl 05:55

  Tack snälla! http://ewaluvan.se/arc-2013-folkfest-nar-drommen-om-atlanten-startade //Ewa

 5. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 25 november, 2013 kl 07:55

  Ingen orsak! Vilken rolig blogg du har, har läst igenom dina senaste inlägg. Nu finns förresten den andra bilden upplagd också. Lägger upp din blogg på min lista bland de seglingsbloggar jag följer också.:-)

Kommenteringen är stängd.