10 december, Kategori: Båtliv

Sällskap!

Sedan Odd kom hit i lördags går tiden dubbelt så fort, minst. Tur att jag hann färdigt med mitt manus, det sista skrevs bara en timme innan det var dags att gå och möta honom vid bussen.

Idag är det redan tisdag, hjälp, vad har vi gjort? Inte har jag hunnit med yogan och inte har vi surfat heller.

I söndags var det heldag med sol och bad och picknick på klippstranden.

Igår var det heldag i gästhamnen med full social utdelning. Vi lyckades på olika sätt komma i kontakt med fyra långseglande besättningar. Ett par hade hund ombord – självklar öppning till långt intressant samtal. Ett par avrådde bestämt när vi höll på att beställa fish & chips på Sailors Bar – visade sig vara medelhavsseglare i tolv år. Ett par unga killar hade en intressant utrustad Vega och pratade gärna hur länge som helst om den och sin förestående resa till Karibien. Ett par kom seglande och behövde lite assistans när de skulle lägga till vid hamnkontorets brygga – gav också anledning till spännande samtal.

Idag tog vi bussen ner till Puerto Rico för att hälsa på digitala nomaden Ann Ljungberg och hennes Mats i segelbåten Olivia, en Oversea 40 som just nu rycker i förtöjningarna och väntar på att få ge sig av över Atlanten. För oss, som håller på och utrustar vår LM32 för kanalfärden genom Europa, fanns det hur mycket som helst ombord på Olivia att ta intryck av.

Drömmer vi också om att segla över Atlanten? Njae. Men gärna övervintra med båten i Las Palmas eller på Madeira.

vi2

Odd2

Olivia

Kommentarer

  1. Kommentar av Vardagsmagi den 10 december, 2013 kl 08:36

    Kul att se Ann i annan miljö än i ett skrivande sällskap! 🙂

Kommenteringen är stängd.