12 januari, Kategori: 365 foton 2014, Båtliv, Foto

Än sitter vi inte i sjön.

Varning. Endast för båtnördar.

Den 14 april sjösätter vi. De förhatliga månaderna januari, februari och mars kommer att rusa iväg eftersom det är så mycket som ska hinnas med.

Varje ledig stund är vi på varvet i Munkeby och jobbar. Det mesta hänger förstås på Odd, eftersom han är den som kan. Hittills har han (med lite hjälp av mig):

1. Bytt alla slangar som hör till toan och toatanken (bläh!), rengjort hela tanken inuti (dubbelbläh!), installerat en nivåvarnare och grövre avluftning och fixat en koppling så att vi nu kan tömma toatanken meddelst sugning från ett tanklock på däck.

2. Bytt alla slangar och kopplingar till handfatet och avloppet i toan, demonterat handfatet som ska lämnas in för omlackering.

3. Bytt alla genomföringar i skrovet utom självlänsarna i aktern (ska också göras).

4. Skruvat fast hållare för varmvattenberedaren och dragit slangarna för varm- och kallvatten. Rivit ur alla gamla slangar i pentryt.

5. Installerat spolpump för spolning av däck och kätting, installerat koppling för slang i fördäcksluckan .

6. Förberett installation för landströmsanläggning.

Vad gör jag då? Håller lampan, hämtar verktyg och hantlangar. Det är meningen att jag ska stå för vårputsningen av fribord och däcksöverbyggnad, men det är så mörkt inne i båthallen så jag måste vänta tills vi kan få en plats närmare fönstren. Allt är i alla fall rengjort och rubbat.

Vad återstår? Installera varmvattenberedare, nytt kylskåp och skiljetransformator. Installera elektrisk länspump i kölsvinet i aktern. Montera den nya förarstolen. Installera datautrustningen. Montera kutterstag. Vindgenerator.

Plus en del saker som vi måste leja bort: Sätta fast räddningsflotten i aktern, bygga badplattform och targabåge och biministällning.

Bild 9 av 365 foton. Tema: Fascination.

9.Fascinerande

bild 10 av 365 foton. Tema: Krona.

10-Krona

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Susanne Olars den 12 januari, 2014 kl 07:35

  Hahaha, man kanske hinner bli båtnörd innan det är dags för er avfärd! 🙂 Låter underbart, trots den långa listan med jobb!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 15 januari, 2014 kl 04:03

  Det ÄR roligt att ha ett gemensamt Projekt med sin man. Ännu ett 🙂

 3. Kommentar av Staffan Agnetun den 14 januari, 2014 kl 02:00

  Ja båtnörd är man, därmed behörig att läsa.
  Ska bli kul att följa era vidare äventyr!

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 15 januari, 2014 kl 04:01

  Och jag följer er med stort nöje. Tack för svar på facebook!

Kommenteringen är stängd.