1 februari, Kategori: 365 foton 2014, Författarblogg

Vad jag gör innan jag börjar.

Det fina ordet är prokrastinering. Uppskjutarsjuka (fy vilket fult ord). Det rätta ordet är ställtid (Bodil Jönsson).

Hela natten (snart kan jag kalla mig författare och då är det helt legitimt att överdriva) har jag vridit mig på svettiga lakan och funderat på hur jag ska ändra min roman enligt Tredje Förlagets önskemål. Förlaget som tycker att:

”…du har ett utmärkt språk, att du skriver böjligt och flytande och lyfter fram karaktärerna med närvaro och inlevelse.”  Men som också vill att jag både tar bort och lägger till.

Då och då under natten smög jag ut och satte mig på toan och skrev ner idéer i anteckningsboken. Jag kunde ju inte tända sänglampan och väcka Odd.

Därefter har jag hela förmiddagen sett fram emot att Börja. Verkligen längtat efter att klicka upp dokumentet i Scrivener och börja på version 2.0.

Istället har jag: städat bland mina bildfiler, backat upp 2013 på särskild hårddisk, fyllt på fågelmaten, hängt upp, fotat och bildbehandlat nyköpt tavla, ätit chilichoklad (det är ju lördag) med mera.

Nu är klockan 11.30 och nu ska jag verkligen sätta igång.

Det underbara porträttet är målat på plywood av min dotter konstnären Amalia Lindahl Kenamets. Jag hittade bästa stället att hänga det i uterummet.

28/365 foton 2014. Tema: Fundersam

28 Fundersam

Kommentarer

 1. Kommentar av Barbro den 1 februari, 2014 kl 01:24

  KATINKA, DET ÄR FANTASTISKT!!!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 februari, 2014 kl 03:59

  Barbro, darling, jag vet, men mitt känsloliv hänger inte med helt enkelt…

 3. Kommentar av Annika Estassy den 1 februari, 2014 kl 03:12

  Bra med ställtid så att tankarna hinner mogna. Mig tog det sex månader att förstå vad ett förlag menade när det skrev att de önskade att jag skrev ”mindre tuktat”! 🙂

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 februari, 2014 kl 03:58

  Annika, har man sagt A tycker jag det är fräckt att inte säga B… Men jag ställde en följdfråga och fick faktiskt svar med vändande mail.

 5. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 februari, 2014 kl 04:00

  Barbro, du kanske menade porträttet som Amalia har målat?

 6. Kommentar av Vardagsmagi den 1 februari, 2014 kl 05:33

  var sak har sin tid. Hurra och Grattis till framgången hos förlagen! Det enda man med säkerhet kan säga är att det aldrig blir som man tänkt sig. 🙂

 7. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 februari, 2014 kl 05:41

  Så sant! Att man aldrig kan lära sig det? 😉

 8. Kommentar av Barbro den 2 februari, 2014 kl 08:46

  Katinka, porträttet är underbart, men det var dej jag menade!!! Ännu inte varit i Las Palmas. Det verkar inte bli av. Den lilla är sjuk och vi snurrar runt henne. vi ses snart.

Kommenteringen är stängd.