2 april, Kategori: 365 foton 2014, Båtliv

Dagens båtbeting.

Hur svårt kan det vara att montera lite bokstäver i aktern på båten?

Skitsvårt visar det sig. Fast jag fick en detaljerad instruktion av Lars-Eric på Reklamtjänst i Henån. En flerstegsraket där det ingick T-röd, upptejpning, ta bort skyddspapper, vattenspruta bärfilmen, applicera med plastskiva, vänta, dra loss.

Det sket sig i momentet ”vänta”. Flatön var inga problem, raka och fina bokstäver, Futura. Innan jag drog loss bärfilmen på styrbordssidan gick jag iväg till utedasset, tittade en stund på hur några av jacobsönerna slet med finputsningen av en stor träbåt, kollade senaste inläggen i Facebook. Det tog tjugo minuter. När jag kom tillbaka till båten drog jag av bärfilmen, gick tre meter ifrån och kände mig mallig. Jättesnyggt. Sen tog jag itu med Ellem på samma sida. Specialdesignat typsnitt i skrivstil. Alla bokstäverna hänger ihop och det är inte rakt någonstans.

Eftersom det gått så bra med Flatön tyckte jag att jag kunde snabba på lite. Det slutade med att hela texten lossnade från båtsidan och när jag äntligen fått den på plats igen hade plasten töjt sig i bokstävernas öglor. Jag blev tvungen att klippa här och där. Det syns om man tittar noga längst ner i öglan på det första ”l”et.

Om det blir samma strul på baborssidan var det inte mitt fel, tänkte jag. Då får vi byta typsnitt. Men för säkerhets skull väntade jag tjugo minuter den här gången innan bärfilmen avlägsnades från Ellem. Simsalabim, perfekt!

Det sista jag gjorde innan lunch var att riva bort Ellem från styrbordssidan och beställa en ny dekal.  Det kostar att ligga på topp, som Odd brukar säga. Nästan fyra timmar tog det. Men nu kan jag.

ellemdekal

51/365 foton 2014. Tema: Övning

 

 

Kommentarer

 1. Kommentar av PixelCat den 29 april, 2014 kl 05:45

  Hej! Hur går det med 365-utmaningen? Lite trögt just nu? Det är ett tag sen du publicerade något… Det vore synd om du lade av, för du tar ju fina bilder! (Men hör av dig om du ändå skulle bestämma dig för att pausa eller sluta, bara så att vi vet…)
  Gunilla, alias PixelCat, admin.

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 30 april, 2014 kl 10:15

  Hejsan PixelCat, sorry, har lagt ner 365/2014, hann inte med.

 3. Kommentar av PixelCat den 1 maj, 2014 kl 03:21

  Så synd! Men jag vet precis hur det kan bli ibland… Då tar jag bort ditt namn nu, och så kanske du gör ett nytt försök 2015??
  /Pixelcat

Kommenteringen är stängd.