23 april, Kategori: Båtliv

En vecka kvar tills vinden vänder.

(Du som är nyfiken på vad som händer på förlagsfronten kan sluta läsa här. Jag försöker glömma bort att jag väntar på besked, för att inte bli galen.)

Om en vecka börjar det blåsa hård sydlig vind. Nästa torsdag styr vi i envis motvind söderut, stampar över Marstrandsfjorden, stångar oss genom inloppet till Göteborgs hamn och drar en suck av lättnad när vi kan lägga till i Öckerös gästhamn. Sen blir vi väl förmodligen inblåsta där ett dygn eller två.

Så funkar nämligen Murphys lag. Det har varit kanonvindar  länge nu. Vi kunde ha flugit ner till tyska kusten med spinnakern uppe hela vägen, om vi bara hade startat för tio dagar sedan.

”Har du inte resfeber?” undrade en bekant. Men det har jag aldrig, eftersom jag är en listmänniska. Jag skriver listor över vad vi måste skaffa eller ordna innan vi reser, vad som kan fixas under resans gång, vad som kan handlas under vägen, vad jag ska packa med mig osv osv.

Nu, när det börjar dra ihop sig, känner jag mig dock tveksam till om alla punkter på nedanstående lista kommer att kunna strykas. Odd klubbades av en kombinerad pollenchock/förkylning på annandagen och har legat till säng sedan dess. Jag har tagit över en del av hans punkter, men väldigt mycket är det bara han som klarar. Nåja, idag är han lite bättre.

Ellem ligger nere vid Svarteskär och väntar på att Odd blir frisk så att vi kan ta oss ut till Ellös för att kalibrera nivåmätaren på toatanken. Den måste fyllas med 25 liter i taget så att man kan märka ut lägena på mätaren. När det är gjort kan förpikens madrasser och inredningen i salongen läggas på plats, elskåpet sättas upp och kablar dras, nya batterierna lyftas in osv osv.

Det ska bli intressant att se Odds lista över allt han har gjort med Ellem i vinter. Från att byta alla genomföringar till att sätta larm på avgaskröken. Vi köpte en båt som vi tyckte hade allt, och sen började vi byta ut det ena efter det andra.

Lista

Kommentarer

  1. Kommentar av Stina Jansson den 24 april, 2014 kl 08:30

    Det ordnar sig, och om ni nu inte har någon brådska, så kan ni ligga i Öckerö en vecka. Kommer ni förbi Göteborg så jag och alla andra får vinka av er?

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 26 april, 2014 kl 12:40

    Jag vet inte Stina, just nu lutar det mesta åt att vi inte kommer längre än till Hjertmans i Stenungsund första dagen 😉 Men det ger sig, och någon brådska har vi absolut inte. 1 maj är första dagen på vårt nya liv. Båtlivet. Beträffande Göteborg tror jag knappast det, men osvuret är bäst. Öckerö är däremot spikat sedan länge.

Kommenteringen är stängd.