7 maj, Kategori: Båtliv

Stora Bält och Nyborg. 65 sjömil.

Vi gick från Ebeltoft innan kl 9 i ösregn, bleke och väldigt dålig sikt och angjorde Nyborg 19.30 i strålande sol och frisk vind. Eftersom vädret blev bättre och bättre under eftermiddagen ändrade vi våra planer och sträckte förbi Kerteminde vidare under bron över Stora Bält.

Det var så befriande att kunna hissa seglen, stänga av motorn och ändå forsa fram i 7,5 knop med vinden från sidan.

Fast Sigge gillar inte när det lutar. Och jag blir arg när Odd tvunget måste pressa ut allt som går av båten även när jag behöver öppna kylskåpet. Det är fullt möjligt att undvika att allt i hela kylskåpet rasar ut på durken. Hur enkelt som helst faktiskt. Bara att släppa lite på skoten eller falla av. Man måste inte kappsegla hela tiden.

Nu ligger vi allra längst in i Nyborgs hamn, mitt i centrum, bara ett stenkast från kyrkan.

Imorgon blir det för mycket vind igen, vi blir kanske liggande en dag extra här. Jag hoppas att vår AIS är igång innan vi fortsätter söderut. Det var inte kul i dimman i morse.

image

 

image

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Stina Jansson den 8 maj, 2014 kl 07:18

  Ni harväl radar ombord?! Bättre att du lär dig hantera radarn, än att lita på AIS som inte alltid sänder, många båtar inte har. AIS ger en falsk känsla av säkerhet.

 2. Kommentar av Katinka den 8 maj, 2014 kl 08:33

  Nej Stina vi har ingen radar, men det står på önskelistan. Rom byggdes inte på en dag osv

 3. Kommentar av Hans Klaive den 8 maj, 2014 kl 09:44

  Vilken härlig bild från St Bält. Det måste ha varit en go känsla att forsa fram längs bron, dvs inte på.

 4. Kommentar av Katinka den 8 maj, 2014 kl 10:38

  Hans, det var mäktigt att segla in under bron. Fyra meter luft ovanför masttoppen men vi hukade ändå. Vi gick under den västra, lägre delen av bron. Det höga brospannet skymtar på bilden.

Kommenteringen är stängd.