12 maj, Kategori: Båtliv

Marstal i väntan på väder.

Vi ligger kvar i Marstal, fast vi har flyttat oss till gästbryggan för segelbåtar. Ibland kommer det in någon sönderblåst tysk båt, men antalet gästbåtar är färre än tio. Vindstyrkan pendlar fortfarande mellan 10 – 13, värst är det på nätterna. Dessutom regnar det, häftiga skurar som kommer plötsligt och slutar lika abrupt.
Idag var det dags för Odd att ta strid med it-skåpet där wifi och 3G ska mötas och ge oss trådlöst ombord. Eller hur det nu fungerar. Installationerna innebär en hel del svärande, så jag har suttit på Aerö bibliotek och skrivit.
På onsdag verkar det som om vinden är pålitligt svagare och kommer från rätt håll. Förhoppningsvis har även vågorna hunnit lägga sig. Just nu är våghöjden upp till 1,5 meter, inte kul alls. Vi satsar nog på att gå raka vägen över till Travemunde, även om det tar 10 -11 timmar. Men som sagt, vi väntar på rätt väder först.
Väderprognoser är som knark. Man kan bli helt beroende. Danska vädret, tyska vädret, YR, GRIBfiler från USA – nya prognoser flera gånger om dagen och alla är lite olika. Vindriktning, våghöjd, strömriktning, vindstyrka, nederbörd…
En lång promenad längs ” lilla havet” hann vi med mellan regnskurarna. Det är en stor lagun där sanddyner skyddar mot Östersjöns vågor och strandskogen ger lä mot vinden. Sigge borstas noga utomhus varje dag, hundhår i båten vill vi inte ha.

image

image

– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.