27 maj, Kategori: Båtliv

Strippad i Lelystad 27 maj.

Hela dagen har vi jobbat med att masta av och förpacka masten och allt som hör till riggen. Vant och stag och spridare tar vi med oss, mast och bom och storsegel får stanna här tills vidare. När vi kommer fram till Marseille – eller Svarta Havet – ringer vi ett transportföretag som hämtar masten.

Det känns väldigt skönt att slippa ha med sig en tolv meter lång mast som sticker ut både akterut och förut, skymmer sikten och är i vägen. Det kostar 250 Euro att förvara den här i ett år, sen kostar förstås lastbilstransporten en del också. Men minsta missöde med masten i en sluss eller en hamn, så kostar reparationen mer.

Vi sa hejdå till masten och kände att den var i goda händer. Imorgon börjar den ”riktiga” kanalfärden. Första planerade natthamn är Zvolle, sedan Deventer, Doesburg, Mookerplaas, Maastrich. Och sen Belgien: Liege och Namur, innan det är dags för kanalernas kungarike – Frankrike. Då är vi redan inne i första juniveckan. Kommer vi att hinna till Paris innan det är dags att hitta en sommarhamn och flyga hem till midsommar?

lapp

 

mast

Kommentarer

 1. Kommentar av Joanna den 28 maj, 2014 kl 05:50

  Attans vad härligt det låter! Själv får jag mig lite matrosandes till livs i sommar: tre veckor på Finnclipper. Malmö-Trave, och bunkring i St. Petersburg. Jag tackar!

 2. Kommentar av Katinka den 28 maj, 2014 kl 07:36

  Kapten Joanna, du kommer inte undan, havet kallar dig tillbaka!:-)

 3. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 28 maj, 2014 kl 10:13

  Hej sitter hemma i Stenungsund och följer er resa och mins när vi gick nästan samma väg 2009 som er.
  Vi valde kanal Amsterdam-Rijn- Waal
  till Nijmegen på grund av vårat djupgående sen Maastricht (vi stanna aldrig i Liege)i Namur finns ett fint Citadelle att besöka man ser det från marinan man kan stanna i. Ta det lugnt och se er omkring när ni går kanalerna .
  med vänliga hälsningar Sven-olov

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 29 maj, 2014 kl 10:49

  Hej Sven-Olov, tack för tipsetom citadellet, du får gärna ge fler tips! Sitter just nu i Zwolle och väntar ut ett ösregn. 🙂 Vi tar det lugnt, har ingen brådska och ingen tidplan. Hlsningar Katinka

 5. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 28 maj, 2014 kl 10:28

  Glömde säga att vår resa finns på resedagboken sök på martinette
  Med vänlig hälsning
  Sven-Olov

 6. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 29 maj, 2014 kl 10:50

  OK, ska kolla vid tillfälle, Resedagboken kräver snabbt Internet! 🙂

Kommenteringen är stängd.