29 maj, Kategori: Båtliv

Regn och fleecetröja i Zwolle 28 – 29 maj.

Åtta timmars motorgång i ösregn, motström och på slutet en missad broöppning som ledde till en timmes väntan vid en industrikaj. Se där vår kanaldag igår. Zwolle är en jättefin liten stad med en vallgravsomgärdad innerstad i form av en stjärna. En gång i tiden har det funnits befästningar i varje udd av stjärnan. Nu är det stadskaj med park och fina gästplatser, som att ligga i Göteborg mellan Stora Teatern och Kungsportsplatsen ungefär.
Det är så kallt att vi måste ha värmen på i båten. Jag sitter nu på det enda öppna fiket inom gångavstånd, med fleecetröja på och varmaste Musto-jackan hängd över stolen. Odd byter motorolja och har börjat montera avgaslarmet som ska varna oss om någonting blockerar motorns kylvatten. Plastpåsar eller sjögräs till exempel.

Alla affärer och även de flesta cafeer är stängda eftersom det är en för oss okänd helgdag i Holland. Synd, det hade varit mysigt att tillbringa en dag här och strosa runt bland kullerstensgränder och små torg. Men nu går vi vidare mot Deventer så snart slussen öppnar efter lunchpausen. Om den öppnar…

Tidplanen, som vi sagt att vi inte har, håller inte för verkligheten. Paris innan midsommar kan vi glömma om vi inte vill hetsa oss genom Holland och Belgien med 8 – 10-timmarspass varenda dag, och det vill vi inte.

Kanske blir sommarhamnen i franska Namur, och kanske tar vi tåget hem istället för flyg. Men varför har jag börjat tänka på hemfärd redan? Ridå!

Bild på Zwolle till dagens inlägg har jag inte tagit än eftersom regnet som sagt öser ner. Odd tycker att det räcker med foton på honom som mekaniker eller elektriker. Allting fungerar ju faktiskt otroligt bra ombord. Att det blivit så mycket installerande och skruvande beror på att vi gav oss iväg utan att vara färdiga. Det var ett bra beslut.

Kommentarer

 1. Kommentar av Monica den 29 maj, 2014 kl 02:57

  Kristi Himmelfärdsdag! Då är man väl ledig i Sverige också?
  Det är alltså helgdag och då är oftast affärer stängda i Holland, i alla fall om man befinner sig som nu i Zwolle. Mitt i bibelbältet! (finns inget liknande i Sverige; delar av Nederländerna är väldigt konservativt reformert kristet).

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 30 maj, 2014 kl 11:39

  Monica, klart man är ledig på Kristi Himmelsfärdsdag, jag hade glömt att det var den helgen! Dagarna flyter ihop alldeles…

 3. Kommentar av Monica den 29 maj, 2014 kl 02:57

  …som NI skulle jag givetvis skriva.
  hälsn. Monica i Gouda, vet inte om ni kommer att segla förbi här

Kommenteringen är stängd.