28 augusti, Kategori: Båtliv

Tre dagars elände. Dag 50. Charleville-Mezieres.

I tisdags blev vi stoppade på Landvetter när vi skulle checka in för avresan till båten i Frankrike. Flygplatspersonal ansåg att Sigges favoritbur var för liten. Han kan stå med raka ben men inte höja huvudet. Vi fick boka om flyget till onsdag och köra hem och hämta den gamla buren.
Igår blev Odd bestulen på sin ryggsäck när vi väntade på tåget till Charlevilles-Mezieres i Paris. I ryggsäcken fanns bl a hans dator, våra båtnycklar, hans och Sigges pass, en hel del kontanter. Vi lyckades göra inbrott i båten med hjälp av en provisorisk skruvmejsel när vi äntligen kom dit sent på kvällen.
Idag fick Odd en allergisk reaktion som slutade med att vi fick åka ambulans. Det var paranötter i frukostmuslin. Ambulansen kändes överdriven och det var inte jag som ringde efter den. Jag bad bara en kvinna i marinans reception om att rekommendera en doktor så att vi kunde få lite färsk betapred. Den vi hade, och som jag gett till Odd, var bäst före september år 2000. Men när kvinnan ringde sjukhuset och beskrev symptomen skickade de en ambulans. Tre ambulanskillar störtade ner i båten med väskor och utrustning och undersökte Odd. Sen ringde de en doktor på sjukhuset som ansåg att han måste dit och få medicin. Vi protesterade mot sirenerna, men de sa att det var enligt protokollet (?). Är det därför man hör så mycket ambulanser här? De kör som om man har hjärtinfarkt vad som än har hänt.
Han fick dropp och blev ompysslad och fick recept på ny medicin.
Nu är vi tillbaka i båten och tar det lugnt. Nu vänder det. Imorgon ska vi börja förbereda båten för nästa etapp. Den trasiga knapen ska lagas, det är stopp i vasken och lite annat smått och gott.
Idag är det 50 dagar sedan vi kastade loss från Flatön.

image

 

 

Sigge kommer till Paris.

image

Kommentarer

 1. Kommentar av Hans Klaive den 29 augusti, 2014 kl 09:30

  Taskigt genrep=succe i alla kommande föreställningar. Ha de så gott på era kanalfärder, jobba för ett EU-förbud av paranötter och för ett utsträckt bäst-före. 14 år verkar vara lagom.

 2. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 29 augusti, 2014 kl 10:15

  Hej
  Vilket elände och tråkig start på er resa hoppas det är över med elände nu och att det bli bra sedan. Skönt att det gick bra med Odd var glada för att dom tar det på alvar när någon blir sjuk.
  Med vänlig hälsning
  Esso

 3. Kommentar av Katinka den 29 augusti, 2014 kl 11:21

  Esso, du har förstås helt rätt! Det hade verkligen inte varit kul om ingen hade brytt sig och jag hade stått här ensam med ansvaret. Tack för påminnelsen, tacksam måste jag vara.

Kommenteringen är stängd.