30 augusti, Kategori: Båtliv

Nya gardiner och grill. Dag 52.

Bit för bit blir Ellem bara vår båt, de förra ägarnas ordning och inredning är snart helt borta. Idag har jag kastat gardinerna som suttit uppe sen 1985 och en brödkorg som nog varit med lika länge. Vi sitter sent på kvällen i sittbrunnen och känner våra hjärtan svämma över av kärlek till ett ting, en båt. Kan det bero på drinken före middagen, varsin pastis med vatten och is?
Allt är perfekt just nu. Cobbgrillen har grillat kycklinglår, smålökar, potatis och champinjoner på bara en halvtimme och åtta kolbitar. Vår mathållning har tack vare grillen och ugnen fått helt nya möjligheter. Båda kan användas ombord, även grillen eftersom den inte blir varm på utsidan. Nu kan vi laga precis lika god mat som hemma, är inte begränsade till att bara koka. Maten är en viktig del av vardagen, ännu viktigare när man är på resa.
Odd är alldeles frisk igen. Jag behöver en dag till för att komma tillbaka mentalt. Vi stannar här imorgon också.

image

Efter:

image

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.